Pilis tetõ

Bischof István, HA5TI - 2007-04-08
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-002 - Pilis tető (Pilis, 756 m ASL); QRA: JN97KQ45, 6 pont, HAFF-004


Nagyon kellemes meleg, nem is áprilisi, inkább koranyári idõ. Csomagolás és indulás a Pilis tetõre.


A busz ablakából röviddel Pilisszentkereszt elõtt így volt látható a cél. Megpróbált a bokor mögé bújni, de azért nem menekülhetett.
Két-bükkfa nyeregtõl kb. negyven perc séta után végre feltûnik a sorompó.
"Fõkapu"
A QTH-nak kiszemelt hely! A geodéziai tornyot leszámítva a legmagasabb pont ez. A torony belseje egyébként teljesen csupasz, nem lehet , nem is ajánlott felmászni benne.
Panoráma a városra. A kép bal szélén, a fák mögött a Nagy Kevély, középen a Hármashatárhegy , jobb oldalon a János hegy látható.
Az elõbb említett geodéziai torony.
Az állomás! Sajnos egy orosz verseny miatt 7MHz-en csak 3 összeköttetés sikerült. A csúcsaktiválás azért meglett, köszönet HA5CQZ, HA8LKM/P, HA8BE/P és HA7SZA-nak.
Az ANTENNARENDSZER :-) 30m drót a tunertõl az elõzõ képen látható nagy zöld bokorhoz, kb. 10m magasan a talaj felett, egy 10m-es ellensúly kb 1m-re a vasbeton födém felett.
Pilisszentlászló felé indulva egy búcsúpillantás a QTH-ra.... Na , nem örök búcsú, az építmények így az enyészetnek átadva is hatással vannak rám, biztosan vissza fogok jönni. Nem is beszélve a jó antennaépítési lehetõségekrõl. ( pl. egy fild day társasággal, ottalvás, szalonnasütés...)
A zöld jelû túristaút egyik hajtûkanyajából ilyen a kilátás Szlovákia felé. ( É-NY )
Valahonnan onnan jöttem.
A HHH, János hegy, Nagy Hárshegy és a Nagy Kopasz egy pillantásra...


Hosszú túra, elég megeröltetõ tereppel, de a látvány minden fáradtságot és fájdalmat megér. Köszönöm mindenkinek a QSO-kat.


Utolsó módosítás: 2007-04-15 23:33

(21 megtekintés)