Nagy-Kopasz , nagy küzdelem

Bischof István, HA5TI - 2007-04-19
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-014 - Nagy-Kopasz (Nagykovácsi, 559 m ASL); QRA: JN97KN32, 2 pont, HAFF-015


Több alkalommal terveztem már ennek a csúcsnak a meglátogatását, legutóbbi alkalommal neki is indultam, de a Forma1 és a HSKC verseny miatt inkább félútról hazajöttem. Tegnap nagy elszántsággal neki vágtam az útnak. Szükség volt az elszántságra.


A buszvégállomástól visszasétáltam a CBA áruházhoz , hogy némi kalória-utánpótlást beszerezzek. Az áruház melletti utcában indul a piros vonal túrista út, amely erõsen emelkedik az erdõ kezdetéig. Innen visszanézve ez a látvány tárul elénk: a háttérben a Nagyszénás.
A házakat elhagyva az erdei ösvény kezdete. Külön említést érdemel a kapuoszlopra tett szemetes zsák. Az ösvények közelében egyetlen eldobott flakkont vagy csokipapírt sem láttam.
Az erdei ösvény emelkedése aránylag kicsi, de nagyon köves. Az éppen zöldellõ erdõ, a madarak koncertje a napsütés igazi kikapcsolódást nyújt.
Ezt a kis tengerszemet a piros keresztrõl való letérés után találtam. Egyike azon dolgoknak , amiért nem bánom az eltévedést.
Ennek a tisztásnak a szélén ültem le ebédelni. Közben ezt a fát és a környéken repkedõ harkályokat nézegettem.
Azt hittem, ez lenne a Nagy-Kopasz, de nem, ez valami más csúcskõ, sajnos már eléggé szétesõ állapotban. Ez a piros háromszögtõl van kicsit északra.
A hosszú túra gyümölcse. Végre a kilátó lábánál a már felépített állomással. Mivel videóztam is, így elfelejtettem a kilátóról képeket csinálni, a videófilmen majd lesz elég.
Játékszereim.......
Az állomás.....
.... és a kilátóból nézve.
Balra a Hármashatárhegy, középen Nagy Hárshegy és jobbra a János hegy. A háttérben pedig Budapest.
Naplemente a kilátóból.
Mire leértem, így nézett ki.
Az összepakolt felszerelés. Indulás haza. Még 4 km a sötét erdõben.


Egy óra 10 perc alatt leértem, pedig a lefelé út sem volt teljesen zökkenõmentes. Nagyon köszönöm HA5CQZ Zoli segíségét , nélküle nem jutottam volna fel.


Utolsó módosítás: 2007-04-20 11:01

(4 megtekintés)