Kálmán-hegy és Rezi-tetõ

ha2vr, HA2VR - 2007-04-22
Ajánlott turistatérkép: 34. Keszthelyi hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-020 - Kálmán-hegy (Nemesbük, 282 m ASL); QRA: JN86NU81, 1 pont
  ND-014 - Rezi-tető (Rezi, 431 m ASL); QRA: JN86OU93, 1 pont, HAFF-010


A vasárnapi kirándulást a Keszthelyi hegységbe terveztük. Kellemes idõben, ragyogó napsütésben értünk a tetthelyre, a Kálmán-tetõ közelébe.


A csúcsra az országútról induló földúton lehet eljutni. Nem nehéz terep, az út végig a képen látható minõségû.
A földútról 300 m-re a csúcstól kell letérni és folytatni egyenesen a csúcs irányába a szántóföldön (mellékelt kép).
A csúcsot jelzi a csúcskõ, de már elég romos állapotban van. A kivágott fák biztosították az antenna helyét, egy tuskó pedig az asztalt a rádiónak.
A Kálmán-hegyet követõen a Rezi vár bevétele következett. Szép kilátásban gyönyörködtünk. A képen a Tátika látható a Rezi várból. A vár megtekintése és egy kis pihenés után következett a Rezi-tetõ, amely a vártól kb 1 km-re van és a faluból a várhoz vezetõ útról érhetõ el kb. 20 perces sétával.
A tetõre az útról letérve egy kisebb bozótost leküzdve juthatunk el, amelyrõl nincs kilátás. Ez a kis bokor adott helyet az antennának, a környéken nincs sem fa, sem egyéb tárgy, ahol telepíteni lehetett volna az állomást. Az aktiválás azért sikerült, bár errõl a helyrõl kaptam eddig a legrosszabb riportokat.


A Kálmán-hegy az úthoz nagyon közel van, felsétálni rá egyáltalán nem megeröltetõ, kis kiránduláshoz kitûnõ terep. A Rezi-tetõ aktiválása mellett a nagy élményt a vár megtekintése jelentett.


Utolsó módosítás: 2007-04-29 21:01

(11 megtekintés)