Csillagó, csillagom...

Szabó Mihály, HA7SZA - 2007-04-29
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-011 - Alman-tető (Kötcse, 316 m ASL); QRA: JN86WS55, 1 pont


A diplomát nem adják ingyen. A Magyar Vándor fokozathoz egy DD csúcs aktiválására volt még szükségem. Ez a csúcs a Csillagó lesz, gondoltam.


Az aktiválás 2m-en kezdõdött, ahogy eddig mindíg. Amikor már több, mint egy órája hiába keresgéltem minden létezõ frekvencián valakit, bárkit, aki szóba állna velem, lemásztam a toronyból, hogy valami mással próbálkozzak. Az üres log, hát, nagyon üresnek látszott.
A torony mellett geoláda van, akár én is kereshettem volna a kiránduló vendéggel együtt, de ha már... akkor gyerünk, 7MHz, SSB. Megy a Helvetia Contest, alig egy kis szabad hely,aztán a kitartó CQ-zásomra beesett a HB9MG klubállomás, és riportot váltottunk versenyen kívül.
Nem maradt más, próbáljuk ki a CW-t. Végül IK2RMZ OM Martin volt olyan gavallér, hogy nem hagyott cserben, és türelmesen kivárta a küszködésem végét, bár nagy volt a QRM, villámok, stb. nála az Alpok alján. Nyugalmas somogyi táj, Kötcse község látképe.
Hát, addig innen haza nem megyünk, amíg a két árva QSO meg nem lesz! Felmásztam újra a toronyba, gondolván, a déli sziesztának majdcsak vége lesz, és valaki bekapcsolja a rádióját. És lõn! HA3UX Pista Tamásiból, és HA1CB Tibor Keszthelyrõl válaszoltak hívásomra, és ezzel alig 6 órányi ügyködés után sikerült az aktiválás! A Gyugy-hát képe a Csillagóról.
A helyet csak száraz idõben lehet jármûvel megközelíteni, '1DTQ Gábor mesélhetne a sáros út viszontagságáról. Kocsival olyankor reménytelen, száraz idõben viszont kerékagyig ér az agyagos finom por, mely ellen nincs menekvés, se kívül, se belül.


Így esett. Szép, napsütéses idõben, kellemes környezetben és jó társaságban rohan az idõ... Javasoltam a Diploma Managernek, hogy kéne alapítani diplomát a 400m alatti csúcsok ünnepnap délidõben való aktiválásának elismerésére. Kitétel legyen, hogy ne 4, hanem 5 QSO/csúcs kívántatik. Azt hiszem, ez lenne a legritkábban elnyert fokozat. HI. Köszönöm az amatõrtársaknak a sikeres aktiválást!


Utolsó módosítás: 2007-05-01 19:50

(13 megtekintés)