Tunyog-hegy

ha2vr, HA2VR - 2007-05-03
Ajánlott turistatérkép: 2. Bakony Észak térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-047 - Tunyok-hegy (Eplény, 504 m ASL); QRA: JN87XF54, 2 pont


Eltervezett bakonyi kirándulásom elsõ állomásaként a Tunyog-hegyet iktattam be. Olaszfalut követõen Felsõpere irányába fordítottam a kormányt és Alsóperén tettem le az autót. Kicsiny település, alig néhány házzal. A falu elején parkoltam le és indultam a Tunyog-hegy irányába.


A Piros jelzésen indultam el a sorompót megkerülve, majd vezetett egy darabig a tervezett útvonal. Kb. 300m-t követõen kellett kicsit É felé letérni errõl a jelzett útról a csúcs irányába, ahova kijelölt útvonal nem vezet.
Szép erdei úton folytattam az utam. Szinte végig ilyen jó minõségû úton kellett haladni. Útközben egy róka és egy õzike nyugalmát riasztotta meg a jelenlétem.
A jellegzetes növény a medvehagyma már szinte elvirágzott, végig uralta ez a növény az aljnövényzetet.
A csúcs egy kisebb szikla kiemelkedésen van, de könnyen megtalálható. Kb. 50m-re az erdészeti úttól.
Az aktiválás sikerült, bár 40m úgy tûnt, hogy megint nem igazán megy jól. Nem tolongtak annyira az állomások, mint korábban. Ezt korábban Zoli (HA5CQZ) is megállapította, az Urak-asztala aktiválásán. Igaza volt. Nem úgy ment a 40m, mint várható volt. 2m-en sajnos nem találtam ellenállomást.


Kellemes séta, nem túl megerõltetõ, igaz, nem is nagyon magas hegy. Bár jelzett út nem vezet a csúcsra, könnyen megtalálható az erdészeti utakon, amelyek jól járhatóak.


Utolsó módosítás: 2007-05-07 12:04

(12 megtekintés)