Öreg-futóné

ha2vr, HA2VR - 2007-05-04
Ajánlott turistatérkép: 2. Bakony Észak térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-007 - Öreg-Futóné (Várpalota, 574 m ASL); QRA: JN97AF34, 2 pont


Bakonyi kirándulásom második állomását az Öreg-futóné jelentette. Az idõjósok ismét nem találták el az idõt, mert papírforma szerint egész nap szakadó esõ kellett volna, hogy megzavarja a vándort. Nos nem hogy esõ nem volt, de szépen sütött a nap.


Tésrõl indultam a falu szélén vezetõ jelzett piros négszög túristaúton. Ez az út vezetett el az erdõig. Már korábban le lehetett volna vágni és rövidíteni az utat, de mindenhol magánterületbe botlottam, és intenzív vadászat jelzésbe. Nos nem mertem arra bemenni. Így kis kerülõvel értem majdnem a Szunyog-völgy felõl jövõ piros jelzésû útra.
Még az út elõtt találtam egy szép, frissen kialakított erdészeti útat, amely betorkollott a piros négyszög illetve a piros jelzésbe. Ez az út nagyon jól járható, szinte teljesen egyenesre "borotvált" út volt. Mivel lábnyomok nem voltak rajta, így azt gondolom, hogy elõtte egy-két nappal készülhetett el a "felújítás".
Az Öreg-futóné "madártávlatból" ( a kép bal oldalán a bokor mellett)
A csúcson lévõ geo torony.
Az aktiválás itt is elég nehezen ment. 2m-en rövid idõt töltöttem és nem jöttek össze az állomások. Mivel késõn indultam, így igyekeznem kellett, hogy ne sötétben induljak vissza. 40m most sem ment jól, de ott azért siker koronázta igyekezetemet.


Kellemes délutáni séta. Aki erre jár, annak érdemes megnéznie a tési szélmalmot is. Csodálatos látvány tárul a fennsíkról elénk. És egy ipartörténeti csodában is gyönyörködhetünk.


Utolsó módosítás: 2007-05-07 12:49

(11 megtekintés)