Kilátástalanság a Mecsekben

Donáczy Gábor, HA1DTQ - 2007-06-05
Ajánlott turistatérkép: 15. Mecsek térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-004 - Dobogó (Mecsek, 594 m ASL); QRA: JN96EF34, 2 pont, HAFF-024
  DD-007 - Templom-hegy (Mecseknádasd, 472 m ASL); QRA: JN96FF21, 1 pont, HAFF-024


Ismét volt alkalmam barangolni egy keveset a Mecsekben. Egy esõs napot sikerült kifognom, ezért nagyon rövid aktiválásokat csináltam. Mindkét csúcsról elmondható, hogy nincs kilátás a tetõn, csak valahol útközben a egy helyen.


Dobogó csúcsa. Óbánya végén parkoltam le a kocsit és onnét sétáltam. A csúcs közelében elhaladó S jelzérõl kell letérni egy ösvényen és kb 70m megtétele után láthatjuk meg a kopjafát.
Valahol Óbánya és a Dobogó közt félúton az egyetlen hely a P jelzésen, ahol kilátás van a tájra. Középen a Zengõ látható.
Templom-hegy. Óbánya és Mecseknádasd közt féluton kell a Dél-Dunántúli K jelzést követni, mely a csúcs alatt kb 50m szintkülönbséggel vezet el. A térképen jelölt legrövidebb és egyben ide vezetõ út kerítéssel van lezárva, mely egy fiatal és nagyon sûrû bokros erdõt ölel körbe. Ezt keleti oldalról kell megkerülni és ott a földutat megkereseni. Ez kanyarogva felvezet a csúcskõig.
A földútról egy helyen található kilátás. A képen látható kerítés déli oldalánál vezet el a K jelzés.


Az erdõ szép volt a borús idõ és az esõ ellenére is, de a csúcsok semmi látnivalót nem tartogattak. De legalább már ezt is tudjuk.


Utolsó módosítás: 2007-06-08 08:30

(12 megtekintés)