Hétfõ délelõtt a Pilisben

ha2vr, HA2VR - 2007-07-09
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-049 - Ráró-hegy (Pilisszentlélek, 486 m ASL); QRA: JN97JR98, 1 pont, HAFF-004
  KM-022 - Hosszú-hegy (Pilisszántó, 489 m ASL); QRA: JN97KQ80, 1 pont, HAFF-004


A hétvégi verseny fáradalmait egy kis kirándulással pihentem ki. Reggel indultam a Ráró-hegy felé. Pilisszentléleken a domb tetején tettem le az autót, és indultam a kék jelzésen.


A Ráró-hegy a távolabbi. Az út az elején a pilisi kerékpárúton megy, majd betér az erdõbe, ahol a kék jelzést követve mászhatjuk meg rövidebb séta keretében a Ráró-hegyet.
Elõtte persze érdemes körülnézni, hátha akad a szamóca szezon végefelé valami más finom, erdei gyümölcs. Nos ebbõl a szederbõl kóstolgattam egy keveset.
Az út végig szépen és viszonylag könnyen járható.
Felfelé menet érdemes megállni a hegy oldalában egy kicsit és élvezni a pilisi tájat. A csúcs a jelzett úttól néhány méterre az erdõben van, ahol csúcskövet nem találtam és kilátás sincs róla.
Visszafelé jövet a Hosszú-hegy aktiválása mellett döntöttem. Tavaly Pilisszántó felõl, a faluból közelítettem meg a hegyet, ahonnan vadcsapásokon át jutottam fel a csúcsra, toronyiránt. Most a Pilis és Hosszú-hegy közti nyereg szolgált parkolóul és végig könnyen járható erdei utakon jutottam fel a csúcsra. A kép az út elejét mutatja. A jelzésrõl több úton is elindulhatunk a gerincen futó ösvényre, amely egyenesen a csúcsra visz bennünket. A csúcskõ nagyon megviselt állapotban van, egy bokorban található meg.


Két könnyû séta és néhány 40m-es és kevés 2m-es összeköttetés után tértem haza ebédre.


Utolsó módosítás: 2007-07-15 20:27

(5 megtekintés)