Súlycsökkentett RIG, avagy Nagy Tábor hegy

Bischof István, HA5TI - 2007-08-27
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-050 - Nagy-Tábor-hegy (Vérteskozma, 450 m ASL); QRA: JN97FK36, 1 pont, HAFF-046


Mint a levelezõlistán írtam, a tegnapi aktiválási terveim súlyos lustaság miatt elmaradtak. Ma reggel 7 órakor keltem, a könnyített felszerelés egy FT-817ND és egy FD4-es antenna, valamint SWR mérõ és csak 1db 7.2Ah-s akku, már össze volt csomagolva. Sajnos az élet néha áthúzza a terveket, ezért csak a 13.33-as vonattal tudtam indulni.


Szárligetig vonatoztam az igen kellemes TALENT vonattal. Innen a régebbrõl ismert aszfaltúton indultam Vérteskozmára, kerékpárral. Az út elejérõl csodálatos kilátás nyílik a Zuppa tetõre, amit május 1-én aktiváltam.
Az út egy másik pontjáról Budapest felé nyílik látkép.
Hosszas, keserves mászás után megtaláltam a csúcskövet. János, HA4FY a késõbbi QSO folyamán említette, hogy korábban itt valami fa torony állt. Sajnos, ennek nem sok nyoma maradt, pár alapkõ, törmelék.
Antennatelepítés után 145.525-ön adtam CQ-t, amire János azonnal válaszolt, majd antennamérés után beírt a sotawatchra. 2m-en nem sikerült újabb összeköttetés, annál több 7MHz-en. Még ez a kedves kis látogató is kiváncsi volt a morse jelekre, de amikor a tanulás helyett a lábszáramat kezdte kóstolgatni, megtanítottam repülni.
Az új szerzemény. Nagyon jól vizsgázott, a nagyon alacsonyan feltett FD4-el ( 41m hosszú , tuner nélkül, SWR 1.1,6 ) együtt.
Mint látható, annyira figyeltem a súlycsökkentésre, hogy még pecabotot sem vittem magammal. HI Persze a rádión , akkumulátoron, tuneren megspórolt kilók kb. kétszeresét vittem a bicikli "személyében" . HI....
Az igencsak térd- és bokaizületnyúzó ereszkedés után nagyon jól esett, hogy Vérteskozmátol Vértesboglárig szinte pedálfordulat nélkül gurultam a végig leejtõs úton. Így nézett ki a naplementében a Vértes. A Nagy Táborhegy a kép bal szélén.


Vértesbogláron egy kedves hölgy adott útbaigazítást, mert természetesen ismét eltévedtem. Sajnos a hölgy sem volt birtokában a környezetismeretnek, mert vagy 15km-es kerülõvel kalauzolt el Szár-ra.... A faluba érkezve már eléggé ki voltam fáradva. Két fiatal bringás sráctól kérdeztem, hol az állomás. Õk szerencsére nem magyarázkodtak, inkább elkísértek. Nagyon kellemes idõjárás, vagy 30 QSO, klassz bringatúra, a vége telehold fényében. Nagyon szép nap volt.


Utolsó módosítás: 2007-08-27 23:50

(14 megtekintés)