Meleg Hegy, Nadap

Bischof István, HA5TI - 2007-09-02
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-034 - Meleg-hegy (Nadap, 351 m ASL); QRA: JN97HG11, 1 pont


Szeptember második napja ismét nagyon szép idõvel ajándékozott meg minket. A korai napsütés, a tiszta, kék égbolt egyértelmûvé tette, hogy menni kell. A cél is megvolt, így már csak a pakolás maradt hátra.


Velence állomáson szálltam le a vonatról, kellemes kerekezés következett a nadapi emelkedõ kezdetéig. Itt átváltottam toló üzemmódba. Nadapon a gyönyörû templomot elhagyva egy kis lejtõ alján balra indul a piros kereszt turistaút és kerékpárút. Nagyon frissek és jók a jelölések
Nagyon frissek és jók a jelölések. Nemcsak ilyen szép táblák, hanem a fákon a szokott módon, jól láthatóan és elég sûrûn vannak.
Egy ösvényen jobbra fordultam, majd meredeken kapaszkodva elértem a hegytetõt a szépen feldíszített geodéziai toronnyal.
Ez lehet a csúcskõ, tökéletesen funkcionlt, mint asztal.
A játékszerek. Az antenna egy 41m hosszú FD4, ami most kb. 5m magasan lett kifeszítve. Egy jókora letört ágat állítottam egy bokorba, a másik végét az antennának a geodéziai toronyhoz kötöttem. Az antenna közepét dobógyakorlatok tömkelege után felhúztam egy ágra, kb. 5m magasra. Gyorsan összejött a 4 QSO, mert 2m-en adott CQ-mra HG4FC, majd HA5OCX, HA4FY és HA9MCQ/P válaszoltak. Utóbbi csúcs-csúcs QSO. 7MHz most nem ment annyira jól, azért ott is született vagy 10 QSO, amibõl 2 szintén csúcs-csúcs közötti.
Bizonyára olvastatok róla, hogy egy vihar tavaly ledöntötte az itt álló tornyot. Nos, ez így néz ki. Az új torony építésével eléggé megtúrták a hegycsúcsot.
A maradvány csonk és a roncs.
Pakolás és egy nagyon kellemes lejtõzés után a velencei strandról így látszik a hegy, ahol voltam.


Sajnos hazafelé csak a régi , koszos szerelvény jött, a modern szerelvények után még elszomorítóbb. a jót hamar meg lehet szokni. Ismét egy szép nap, csodás táj, jó idõ, kellemes qso-k. Remélem, egy jó hosszú vénasszonyok nyara még sok ilyen lehetõséget tartogat idén.


Utolsó módosítás: 2007-09-02 21:05

(22 megtekintés)