Izelítõ a télbõl a János-hegyen

ha2vr, HA2VR - 2007-11-11
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-019 - János-hegy (Budapest, 527 m ASL); QRA: JN97LM54, 2 pont, HAFF-015


A meteorológia szép idõt ígért vasárnap délelõttre. Ennek jegyében indultam a János-hegyre egy megkésett délelõtti kirándulásra. A Normafánál rengetegen voltak, síelõk, sífutók, kirándulók. Nehéz volt helyet találni a parkolóban.


A városban elvétve láttam már csak havat, itt fönnt azonban az elõzõ hóesés fehérré varázsolt szinte mindent.
Útközben sok kirándulóval találkoztam, akik a kilátó felé igyekeztek.
Felérkezve a torony alatti egyik padon találtam magamnak helyet. A kilátóban nagyon sokan voltak és felmérve a helyzetet úgy döntöttem, hogy a kevésbé zavaró helyet választom magamnak. Telepítettem a berendezéseket és elkezdtem rádiózni. Megeredt a hó. Gondoltam, egy kis hó nem fog eltántorítani a továbbiaktól, így folytattam. A végére már nagyon sok hó esett és kezdett mindenem vizes lenni. Így az utolsó összeköttetéseket rövidre fogtam, mert vészessé kezdett válni az örömteli kirándulás.
Nem készültem erre a hóra, így szép hóemberré varázsoltam magam a végére. A tornyból pillanatok alatt eltüntek a kirándulók és irántam is alaposan lecsökkent az érdeklõdés. A képen az antenna látszik éppen bontás elõtt.


Igyekeztem gyorsan megtisztítani a berendezéseket a hótól és gyors vágtában elindultam vissza a kocsihoz. Végig szakadt a hó. Bár mindenem átázott, szerencsére a berendezések bírták a tél elsõ támadását.


Utolsó módosítás: 2007-11-18 17:35