Egy esõs aktiválás

Krüpl Zsolt, HG2ECZ - 2007-11-25
Ajánlott turistatérkép: 36. Sokoró térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG2ECZ, HG7WFM


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-008 - Nyúli-hegy (Nyúl, 317 m ASL); QRA: JN87TN94, 1 pont, HAFF-035


Az idei évben családi okok miatt kevés alkalom nyílik hegymászásra, de azért néhány idõpontot fixen bevéstem a naptárba. Egyik ilyen fix idõpont volt a mostani is.
Tekintettel arra, hogy igen esõs, taknyos idõ volt, a célpontot is ezek szerint választottuk. Így lett a Nyúli-hegy.


Ez a hegy Tényõ felöl aszfaltúton megközelíthetõ, Gyõrbõl a vasútállomás mellöl indul busz is ide, de a fogadó után a behajtani tilos tábláig személygépkocsival is megközelíthetõ. Azután egy sorompó és folytatódik az aszfaltút. Lásd mellékelt térképen.
Mivel igen sárosak voltak a mellékutak, így az aszfaltúthoz közel, a kék nyíllal jelölt pontról létesítettünk néhány összeköttetést.
Majd eleredt az esõ, összepakoltuk az értékes berendezéseket és tovább sétáltunk. Az aszfaltútról készítettem az alábbi felvételt, amelyen a Pannonhalmi Apátság látható a ködös idõben.
Amikor elált az esõ, ismét letelepedtünk, néhány QSO erejéig, majd ismét eleredt és ismét összepakoltunk.


Igen kellemes séta volt. Szakmai vonatkozásban a leg érdekesebb momentuma HA2NV János és HA2ML Pista tatabányai QTH-ikkal történt kísérletünk volt, amely során 500 mW alatti teljesítményekkel próbáltuk optimalizálni az antennakonstrukcióinkat. Meglepõen tisztán jöttek 300 mW-os teljesítményre való visszakapcsolás után is.
Továbbá köszönjük a többi ellenállomásnak is a segítséget: HG5ACZ; OM5AB/P Érsekújvárról; HA1DEU; HA1KTK/P.


Utolsó módosítás: 2007-11-26 07:03

(16 megtekintés)