Rádióamatõr hordák a Mátrában!

Bischof István, HA5TI - 2008-02-09
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-001 - Kékes (Mátra, 1011 m ASL); QRA: KN07AU19, 10 pont, HAFF-031
  EM-080 - Szár-hegy (Kékestető, 743 m ASL); QRA: KN07AU79, 6 pont, HAFF-031
  EM-002 - Galya-tető (Mátra, 964 m ASL); QRA: JN97WV99, 10 pont


HA2VR , Gyuszihoz csatlakozhattam ezen a szép tavaszias napon egy SOTA túrára. Pontosan a megbeszélt idõben találkoztam Gyuszival és kellemes beszélgetést folytatva hamar Kékestetõre értünk. Nagyon hamar kiderült, hogy fizikai felkészültségem nagyon gyatra, így a Kékestetõn elváltam Gyuszitól. Õ egybõl indult a Szár-hegyre, én meg kezdtem befészkelni magam Kékestetõn.


Gyuszi indulásának pillanata, a háttérben az étterem és a terasz, ahová települtem. Az étterem vezetõjét megkértem, hogy az antennát a teraszon felépíthessem, amit azonnal engedélyezett.
Az állomás, egy finom forraltborral, a háttérben a szánkópálya. A Kékestetõn friss, szinte érintetlen, kb. 10cm-es hó volt, felhõmentes, kék égbolt, szikrázó napsütés. A hõmérséklet valamivel 0 fok alatt, de a napsütés kellemes hõérzetet adott. Az aktiválás nehezen kezdõdött valami RTTY verseny miatt, de végül sikerült megfelelõ frekvenciát találni és több S2S QSO-val is gazdagodott a log.
A nagy torony, a régi kõtorony és a síelõ, szánkózó, snowboardozó emberek.
A Szár-hegy aktiválása után , nagy küzdelem árán visszaért Gyuszi a Kékestetõre, ahol egy finom ebéd után átvette az állomást és õ is aktiválta az EM-001-et! A bal kézben markolja Gyuszi a kis morsebillentyût!
Mindkettõnknek több S2S QSO került a logba. HG4GGV/P a HHH-ról rádiózott, HA7SZA Mihály, és HA1DTQ Gábor pedig az Istállóskõrõl jelentkezett. Az EM-003 aktiválása után Mihály és Gábor átjöttek a Kékestetõre, ahol egy kisebb rádióamatõr találkozó jött létre, mert HG7KAZ és neje, valamint a mindíg mosolygó Máté fia is megérkeztek. A képen Mihály és Gábor jókedvûen aktiválja a Kékest.
A Kékestetõrõl a négytagú aktivátor csapat átruccant Galyatetõre, hogy ha már itt vagyunk, ne hagyjuk ki az aktiválást. A Galya tetõn sokkal tõbb hó van , mint a Kékestetõn. A QSO-kat a régi kõtorony tõvében lévõ kis víztározóról nagy nevetések közepette csináltuk meg. A bejelentkezõ állomások igencsak meglepõdtek, mennyi állomással kell megküzdeniük !


Köszönöm Gyuszinak, hogy elvitt és vissza is hozott errõl a túráról. Köszönöm Mihálynak, Gábornak, Zolinak a kellemes társaságot, a nevetést, a jó szórakozást! Remélem, hamarosan találkozunk valamelyik csúcson!


Utolsó módosítás: 2008-02-10 09:56

(8 megtekintés)