Prága - Ládví - OK/ST-084

Feri, HG4GGV - 2008-02-16
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG4GGV, xyl

Prágai városnézésünket fûszereztük meg egy csúcsaktiválással a Prágához legközelebb esõ csúcs LÁDVÍ felkeresésével.


Legegyszerûbb megközelítési lehetõség a 3 prágai metróvonal közül a C-n, a csúccsal azonos nevû végáûllomásának felkeresése, majd átvágás a toronyházak között és egyenesen fel a már messzirõl látható torony irányába. Kb 1-1.5km-es laza séta nem egészen 100m szintemelkedés mellett...
Megkerestük, hogy tényleg jó helyen járunk-e. Sok futó és sétáló embert láttunk...
Sikerült találni egy sziklás részen egy lapos követ amire a rádiót tehettem. Ekkor még vidáman kezdtünk neki az aktiválásnak :)
2m-en kezdtük az aktiválást, nem sok sikerrel. 3 QSO jött össze kb 30 perc alatt. 2 QSO partnertõl FM-en és SSB-n. :( Gondoltam átszerelek 14 megára. Ott 2 beírás és kb 40 perc küzdelem után feladtam, amikor megjött a Zoli (HA5CQZ) sms-e, hogy nem vesz belõlem semmit.
Mivel nem akartunk aktiválás nélkül elmenni, igy visszaszereltem a már lebontott 2m-es yagit. Elõször egy német állomást naplóztam, majd ismét sokáig semmi... A prágai átjátszón tett utolsó kísérletem, az 'anybody in the repeater, PLEASE' meghallgatásra talált. Sikerült 2 qso partnert is az S21-re csalogatni. Bár nyelvi nehézségek támadtak, (Õk csehül és németül tudtak, én angolul makogok kicsit :) de szerencsére sikerültek az összeköttetések.


Sikerült 6 QSO-val (5 állomás) 2m-en aktiválni a csúcsot kb 2óra és 15 perc alatt. Volt részünk napsütésben és havazásban is ezen idõszak alatt. Kicsit átfagyva, de legalább sikerélménnyel gazdagodva térhettünk vissza a szállásra... Egyéb Prágában készült képeim itt lesznek: http://kep.tar.hu/fbenko/50557405


Utolsó módosítás: 2008-02-18 11:26

(44 megtekintés)