Vasárnap a Pilisben

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2005-11-20
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ, HG2ECZ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-002 - Pilis tető (Pilis, 756 m ASL); QRA: JN97KQ45, 6 pont, HAFF-004
  KM-012 - Bölcső-hegy (Lajosforrás, 587 m ASL); QRA: JN97LQ75, 2 pont, HAFF-004


A hétvégén Budapesten akadt egy kis dolgom, ezért kellemeset a hasznossal, szerveztem gyalográdiós aktivitást. HG2ECZ Zsoltiékkal összefogtunk és barangoltunk egyet a Pilisben. A tervezettel ellentétben csak két csúcs megmászása fért bele az idõnkbe. Külön köszönetet szeretnénk mondani azoknak az amatõrtásakna, akik várták bejelentkezéseinket a sávban és segítették összeköttetésekkel a csúcsok eredményes aktiválását!


Pilis-tetõ Pilisszentkereszt felõl közelítve. Az idõjárás kegyes volt velünk. Szép tiszta idõ volt, csak egy rövid idõre tréfált meg, de errõl egy kicsit késõbb.
Nagyon kellemes kiránduló hely, az útvonal könnyen járható...
...és változatos!
A kilátás csodálatos volt. A nap, az alacsonyabban szálló felhõk és egy kis helyenként párás levegõ káprázatos képi hatásokat eredményezett. Pl. ezt a füstölgõ vulkánt. :-)
Éteri csúcsok a távolban.
Pilis-tetõre érkezésünkkor, helyi idõ szerint 09:20-kor, ilyen látvány fogadott bennünket. Itt tartózkodásunk idõtartamában, röpke egy óra alatt nagyot változott az idõjárás. Kb. -5 celziusra leesett a hõmérséklet és egy felhõ magábazárt minket.
Ennyire cudar lett az idõ 10:30-kor.
Az általunk választott QTH a bunker tetején...
...és ami mögötte van: HG2ECZ/7 és HG1DTQ/7. Nagyon hamar merevedésem lett. Igaz, hogy csak a kezemben, de így volt igazán élvezetes a LOG vezetése.
A qso-party végeztével, melynek utolsó ellenállomás HA/YT1AD/M volt, utunkat a Szentendréhez közeli Lajos-forrás felé vettük. Az itt található Bölcsõ-hegyet másztuk meg. Kilátás nem volt a fák takarásából, de legalább a hideg szelet elzárták tõlünk a aktiválás ideje alatt.
Az a kevés kilátás ami az egyik nyiladékban adódik.
YL-em a csúcson. :-) Ilyen kép tárúl az utazó elé Bölcsõ-hegy csúcsán. Csak a hölgyet ne keressétek! :-)))


A Pilis-tetõ nagyon szép kirándulóhely, nagyon tetszett. Pilisszentkereszt-tõl gyalogosan 1.5óra kényelmes tempóban, sokat fotózva. Bölcsõ-hegy alatt a Lajosforrás vizébõl jóízûen ittam mindig, ide azért járok. 16:30-kor indultam vissza Budapestrõl,18:45-kor hóesés várt Zalaegerszegen.


Utolsó módosítás: 2005-11-21 12:01

(3 megtekintés)