Tavasz a Mecsekben

Koloh János, HA4FY - 2008-02-19
Ajánlott turistatérkép: 15. Mecsek térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4FY


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-002 - Tubes (Mecsek, 611 m ASL); QRA: JN96CC46, 4 pont
  DD-006 - Rózsa-hegy (Mecsek, 532 m ASL); QRA: JN96CC07, 2 pont


Úgy gondoltam, hogy a szokatlan februári tavaszt kihasználva összepotyázok egy bónuszt a Mecsekbõl. A tömegközlekedés adta lehetõségeket kihasználva, könnyedre vettem a figurát, a helyi busszal felvitettem magam a TV-toronyig, és onnan mentem át a Tubesra. A sárga jelzésen könnyû, félórás séta.


A tubesi kilátó tetején, a napsütéses idõ ellenére, kicsit hideg volt, az élénk szél miatt. Onnan indultam...
Az ott a távolban a Zengõ (DD-001)
Hétköznap délelõtt lévén az URH-ban nem bíztam, az egyetlen HA3ZG Zolival hosszasan elbeszélgettünk, tnx. A 40 m, CW viszont szokás szerint hozta az eredményt, alig negyedóra alatt 15 QSO, fõleg a megszokott DL és HB vadászokkal. Amikor a harmadik sorozat CQ-ra sem érkezett válasz, lebontottam, és indultam tovább, oda... (A Rózsa-hegy, DD-006, elõtérben a sós-hegyi kilátó.)
A Lapison keresztül, a nyiladékban vezetõ jelzetlen, itt-ott hirtelen meredek, de jól járható úton mentem le a Remete-rétre. Emlékkõ a Lapison.
A Mecsekben már tavasz van.
A Remete-réttõl a csúcs a kék jelzésen, majd arról jobbra letérve egy jelzetlen úton, folyamatosan emelkedve, félórás, nem túl megerõltetõ sétával érhetõ el. A térkép szerint kellene itt lenni valami toronynak, de én nyomát sem leltem. Ilyen tisztás van a csúcson.


URH-n az aktiválás itt sem nagyon ment, egyedül a dunántúli aktivátorok állandó mentõangyalai Eszter és János (HG3FUY, -FUD) akadtak mikrofonvégre (TNX). Az RH is elég nehezen ment, úgyhogy a tizedik QSO után nem maradt más, mint összepakolni, és a Remete-réten elcsípni egy városba menõ buszt. A Tubes és Misina környéke kiváló kiránduló hely, családostól, akár rádió nélkül is. A Rózsa-hegy egyetlen jó tulajdonsága, hogy könnyen megközelíthetõ. Jó kis könnyû, tavaszi túra volt.


Utolsó módosítás: 2008-02-21 14:34

(25 megtekintés)