Bajorországi barangolás 4.

ha2vr, HA2VR - 2008-03-13
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Idén ott folytattam a bajoroszági kirándulást, ahol tavaly abbahagytam. A Rothenberg (DM/BM-206) volt a cél, ahol szerettem volna bejutni az erõdbe. A csúcs megközelítésérõl tavalyi beszámolómban írtam (http://gyalogradio.ham.hu/beszamolok/beszamolomod.php?id=197).


Egy felhõs, esõs nap délutánján indultam neki. A parkolóba megérkezve az idõ hamar rábírt arra, hogy bakancshúzás helyett inkább a kocsi védelmében maradjak. Kb. 10-15 perces jégesõt kellett kivárni, amely után annyira kitisztult az idõ, hogy bátorságot kapjak az induláshoz.
Az úton a jelzés végig látható, egy-két pihenõt is kialakítottak. Könnyû, enyhén emelkedõ, jól járható erdei út vezet fel.
Az erõd bejárata a kerítés mellõl. Kár, hogy ebben az évben sem jutottam be.
Az erõd mellett kerestem az erdõben egy tisztást, ahol felállítottam az állomást és készítettem az összeköttetéseket 40 m-en. Sok angol qso mellett két magyar is került a logba.
A következõ célpont a Glatzenstein (BM-207) volt, amely Kersbach (Weissenbach) mellett helyezkedik el, a Rothenbergtõl légvonalban kb. 2 km-re. A falu központjában parkoltam le és indultam neki a végig jól jelzett útvonalon a hegynek. Közben izelítõt kaptam abból, milyen is egy bajor falu. A kép a falu felsõ határában készült.
Jól járható, néhol kicsit meredeken emelkedõ úton lehet feljutni.
A csúcsról ÉNY - NY irányba szép kilátás nyílik, a többi részét az erdõ takarja. A képen az elõzõ aktiválás helye, a Rothenberg látható.
A csúcson a sziklák tövében egy padon alakítottam ki az állomást. Köszönet HA5TI Pistának, aki feltette az információt a sotawatchra az aktiválás sikerült 40 m-en.


Bár az idõjárás nem nagyon kedvezett, szép kirándulás volt. A Rothenbergrõl nincs kilátás, az erõdbõl lett volna, de oda nem jutottam be. Kárpótolt viszont a Glatzenstein, ahonnan szép kilátás nyílt a sziklákról a környék nyugati részére.


Utolsó módosítás: 2008-03-17 07:22

(1 megtekintés)