Bajorországi barangolás 5.

ha2vr, HA2VR - 2008-03-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Mai túrám Hirschbachnál kezdõdött. A Schossberg (Schlossberg) aktiválása volt az elsõ cél.


A falutól az országuton indultam fölfelé Kirchenreinbach irányába
A jelzett utat nem találtam meg, így a térkép alapján ezen az úton folytattam az utam az erdõben.
A csúcson egy elkerített épületet találtam, amelyet néhány másik vett körül, így a csúcs alatt kerestem az aktiváláshoz alkalmas helyet. Köszönet HA5TI Pistának, itt is viszonylag jól ment a 40 m.
A következõ állomás a Zantberg (BM-254) volt, amelyet Riglashofból indulva közelítettem meg. A faluból jelzett út visz végig, bár a mezõn a jelzések nem láthatóak. Így egy jelzetlen úton indultam neki az erdõben és jutottam fel a csúcsra.
A jelzetlen út ilyen helyeken vitt végig a tetõre.
Fenntrõl nincs kilátás, egy idõszakosan mûködõ (akkor éppen zárva volt) erdei vendéglõ mellõl próbálkoztam az aktiválással. 40m-en a versenyzõk közé nem fértem be. Végül 30m-en sikerült néhány összeköttetés (köszönet HA5TI Pistának a segítségért) és naplóztam az éppen Kámoron rádiózó HA5CQZ/P Zolit is.
A következõ állomás az Ossinger (BM-253) volt, amelyet a Königstein melletti Bischofsreuthból közelítettem meg. Végig jelzett út visz fel.
A csúcson a fa kilátóból szépen ellátni szinte minden irányba.
A verseny és a 30 m nehézségei miatt az aktiválást itt 2m-en kezdtem és csodálkozásomra hamar válaszoltak a hívásaimra. Néhány német állomás mellett egy OK1 is riportot váltott velem.


Ma az idõjárás is segített, szép napos idõben sikerült néhány csúcs leküzdésével új élményeket szereznem.


Utolsó módosítás: 2008-03-17 07:50