Hirtelen jött kiruccanás

Krüpl Zsolt, HG2ECZ - 2008-05-12
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG2ECZ, HA5OT, HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-002 - Pilis tető (Pilis, 756 m ASL); QRA: JN97KQ45, 6 pont, HAFF-004


Mesébe illõ módon kerekedtünk fel pünkösd hétfõjén. HA5TI Pista skype-on írt kora délután nekem egy mondatot: [13:27] Merre a legegyszerûbb felmenni a Nagy-Kevélyre?. Szóval a történet innen indult. Éppenhogy 10 perc telt el, közben háttérben a családdal egyeztettem, majd jött a nagy döntés. 13:38-kor bejelentettem, hogy csatlakozom - pedig már jártam idén is ezen a csúcson. Ezután még rácsörögtem HA5OT Ottóra, hisz a õ is Észak-Budán lakik, õ is rávágta, érdekli, de nem Kevély, hanem a Pilis. Szóval így kezdõdött.


15:05-kor már elhagytuk Budapestet, irány Pilisszentkereszt, majd a turistajelzés mentén a szép panorámaúton felsétáltunk. Ez a kép a panorámaút második szép kilátással rendelkezõ helyérõl készült. Ezt a pontot mindig meglátogatom annak ellenére, hogy tudok egy rövidebb utat is.
A kép bal szélén a Hosszú-hegy fele látható, majd a csúcsos hegy a Nagy-Kevély, és Budapest látható. A kép jobb oldalán a Hármashatár-hegy majd a Budai hegység többi csúcsa.
HA5TI Pista épp átmássza a kerítést, amit a jármûvek ellen oldottak így meg.
Pilis tetõrõl is van errefelé kilátás, bár a panorámaútról szebb kilátás van. :)
A QTH - ahonnan ment a forgalmazás.
Ugyanez a QTH alulról.
30 méteren, 40 méteren majd 15 méteren egyaránt szerencsével jár Pista. Japán, Brit állomás, majd Kanári szigetek és még sorolhatnám. Több, mint félszáz QSO, mindez 5 W-tal távírón.
Az URH részleg - 2 méter és 70 centi. A képen éppen HA5OT Ottó. Sajnos a legutóbbi Nagy-Kevélyre történt kitelepülésünkkel ellentétben - ahol özönlöttek 70 centin az ellenállomások, ezen a napon csak kevés QSO sikerült a 70 centis sávon. A 2 méteres sáv azonban hozta a formáját, sok-sok ellenállomás volt elérhetõ.


Gyakran járok a Pilis-tetõre, mert ennek a csúcsnak is sajátos hangulata van. Rádiózás szempontjából ismét csak annyit tudok mondani: kiváló. Megközelítése terén továbbra is a Pilisszentkereszt (vagy Pilisszántó) felöli megközelítést tudom ajánlani, útközben csodálatos kilátás nyílik a völgyre és a hegycsúcsokra egyaránt. Lásd fenti fényképek.


Utolsó módosítás: 2008-05-14 21:52

(8 megtekintés)