CQ WW VHF az Urak asztalán

Bischof István, HA5TI - 2008-07-20
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-010 - Urak asztala (Pilis, 594 m ASL); QRA: JN97MS00, 2 pont, HAFF-004


A levelezõlistán folyó nagy készülõdés magával ragadott. Elhatároztam, ha cigánygyerekek potyognak az égbõl, akkor is felmegyek az Urak asztalára. Hajnali három órakor értem haza, kicsit nyugtalanul aludtam, mert egyfolytában az utazás járt az eszemben. Fél nyolckor ébredtem, készülõdtem, fél 12-re ki is értem Szentendrére. Sajnos busz a Hegytetõig már csak 12:15-kor indult volna, ezért megalkudtam egy taxissal, hogy occcso-ért vigyen fel. Erre a taxis visszakérdezett: rúkavadászat? Na, tudtam, helyben vagyok, lesz olcsó fuvar. :-)


Ez a kép a visszaúton készült, Pap-rét fölöttrõl az Urak asztala. Odafelé menet szép napsütés volt, de lusta voltam kikotorni a fényképezõgépet a zsákból, inkább vánszorogtam tovább. Ez a látvány azonban nem éppen serkentõ, éppen lefelé megy az út, és ott magasodik a cél.... brrrrrrr
Majdnem 2 órába tellett , mire felértem ( 5km ). Az alakuló tér ( fõtér ) hangárjainak tetején állítottam fel a kis állomást. Elsõ QSO HA6VV/P lett, aki óriási térerõt produkált a HB9CV antennán. Következtek az amatõrtársak, akiknek szervezkedése alapján kaptam én is kedvet a kimozdulásra: HA2VR, Gyuszi a Hajagról, HG4GGV, Feri éppen gyalogolt lefelé Naszályról, majd HA5OT Pilis tetõrõl, HA7SZA a Nagy-Kopaszról, HA5FUL és HG4UK Kékes tetõrõl, a TV torony kilátószintjérõl.Meghívott HA5AIL, Jóska, aki gyakran rádiózik errõl a hegyrõl. Némi szünet és antenna pozicióváltása után sikerül OK1KIM-et és OK2WGT-t logolni. Elõzõ a JO60rn-bõl 532km-es távot jelent.
A 2m kifulladása után átpakoltam a berendezést a radar betonteknõjébe, felraktam egy 40m-es dipólt és 7MHz-en aktiváltam a KM-010-et. 25 perc alatt 23 QSO, kicsit jobb arány, mint 2m-en.
Kilátás a hangár tetejérõl Vác , Naszály felé.
A 7MHz-es dipól a 12m-es spider boton.
Hazafelé indulva csináltam pár képet a helyrõl. Az elõbbi fotón látható hangárokkal szemben egy ilyen szép fenyves van, ami a romos, bontás ( rombolás ) alatt álló épületet takarja.
Bejárat az épülethez.
A fõkapu. A burjánzó természet jótékonyan takarja a romos, lerabolt épületeket. A háttérben egy szép szivárvány.
Volt nállam lassabban közlekedõ is a lefelé vezetõ úton.


Nagyon elfáradtam, de megérte! Szép élmény volt minden nehézségével. Nagy kár, hogy nem értem fel kellõ idõben, hogy elérjem a fiúkat, akik korán keltek. Másban is megfogalmazódott már a gondolat, hogy nem csak versenyhez kötve kellene ilyen nagy aktivitást szervezni. Köszönöm az összeköttetéseket, remélem, hamarosan ismét halljuk egymást! 73 DX Pista HA5TI


Utolsó módosítás: 2008-07-22 08:43

(19 megtekintés)