Muzsla

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2008-07-20
Ajánlott turistatérkép: 14. Mátra térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-006 - Muzsla (Pásztó, 805 m ASL); QRA: JN97VV12, 8 pont


Az idei CQ WW VHF versenyre a Muzslára települtem ki.


Reggel hatkor indultam, kicsit szemerkélő esőben. Azért reménykedtem, hogy nem lesz komoly eső.
Mátrakeresztesről indultam a P jelzésen. Ezt így utólag nem javaslom, mert az árvíz után ujjáépített patakmederről lefelejtették a hidat, amin a parkolóból a turistaútra jutnánk. Illetve van egy híd, de az a helyi vendéglőhöz vezet. Azon átmenve és a patak partján a bozótosban utat törve rá lehet azért lelni a jelzésre. A képen nem nagyon látszik, de nagyon meredek a patak partja, nem lehet átgázolni rajta.
A P jelzést mindjárt az elején elvesztettem, nem baj jó a P+ is. Egy idő után azt sem találtam, folytattam hát toronyiránt. Szerencsére az erdő jól járható. Hamarosan elértem az eredeti P utat. A Muzsla gerincére fordulásnál ismét elvétettem a jelzést, pár szem vadmálna kárpótolt érte.
Ez a fa őrzi a csúcshoz vezető utat. Végül pontosan két óra alatt értem fel (400 m szint, légvonalban 4 km).
A csalánosban található magassági pontnál kiválóan fel tudtam állítani az antennatartó rudat és a 6 elemes Yagit. Kilátás sajnos nem volt, igaz a széltől is védtek a fák. Az elején nem is sütött így a nap, csak délutánra melegedett meg egy kicsit.
60 QSO született 2m-en, a legmesszebb (650 km) DF0HF volt. A verseny után még 20 és 30m-en rádióztam egyet, levezetésként.
Visszafelé végigmentem a P jelzésen, kiváncsi voltam, hol rontottam el. Tényleg nem mindenhol egyszerűen követhető felfele menet.


Mire leértem már éppen beborult, a felhőszakadással már Hatvan után találkoztam. Jó buli volt, örülök, hogy sok kitelepült állomással válthattam riportot.


Utolsó módosítás: 2008-07-23 20:09

(4 megtekintés)