A badacsonyörsi csúcs

ha2vr, HA2VR - 2008-08-22
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-040 - Örsi-hegy (Badacsonyörs, 311 m ASL); QRA: JN86ST45, 1 pont, HAFF-010


Mai napra egy könnyû, de még általam nem aktivált csúcsot választottam a Balaton partján. Az Örsi-hegyet Badacsonyörs felöl közelítettem meg.


A faluból a kék + jelzésen indultam el. A túrista út a szõlõk és pincék mellett vezet.
Végig szépen és jól láthatóan jelölték ki.
Badacsony -félútról.
A kék + -ról a kék jelzésre tértem át, az út az erdõben folytatódott. Végig jól járható. A piros jelzésre rátérve indultam toronyiránt a csúcs felé, ahova jelzett út nem vezet, de járható ösvényt sem találtam. Felfelé DK-rõl "másztam", kb 200m távolságban a csúcstól. Így bozótokon keresztül, szinte járhatatlan helyeken keresztül jutottam fel. Visszafelé másik utat választottam, amely szépen járható, szálas erdõben vezet. Felfelé érdemes még a kék - piros keresztezõdése elõtt megindulni a csúcs irányába egyenesen (É-ról megközelítve), onnan könnyen járható végig az erdõ. Fenntrõl mindössze ennyi kilátás nyílik.
40 m-en készült néhány összeköttetés az aktiváláskor. 2m-en itt sem jártam szerencsével, hívásomra senki sem válaszolt, így ez utóbbit ham,ar feladtam. A visszaúton készült kép mutatja a jól járható erdõt.


Nagyon jót rádióztam innen, a feljutás egy kellemes, nem megerõltetõ órába telik. A hely nem túl érdekes, kmilátás sincs a csúcsról, így nem vetekszik egyik környékbeli csúccsal sem.


Utolsó módosítás: 2008-08-23 08:29

(6 megtekintés)