Bolyongás Révfülöp erdeiben

ha2vr, HA2VR - 2008-08-23
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-039 - Küszöb-orom (Révfülöp, 322 m ASL); QRA: JN86TU53, 1 pont, HAFF-010


A mai délutánra egy könnyûnek tûnõ csúcsot néztem ki magamnak a Balaton partján. Késõ délután érkeztem Révfülöpre és indultam el a zöld jelzésen. HA5CQZ Zoli korábbi beszámolójában (http://gyalogradio.ham.hu/beszamolok/beszamolonez.php?id=286) jelezte, hogy a jelzés nagyon ritkásan bukkan fel. Nos ez most is így volt.


A faluból kivezetõ út jól járható, zöld jelzés csak ritkán és halványan látható.
Egy idõ után csak ötletelni tudtam, hogy hol kellene lennie a túrista útnak, majd belebotlottam egy hatalmas szõlõ ültetvénybe, amelynek kerítése már több helyen átjárhatóvá vált. Innen nagyon szép kilátás nyílt.
Mivel jelzést továbbra sem találtam, így kiadtam a "toronyiránt" jelszót. Kb. 150 m után botlottam bele a jelzett útba, amely közvetlenül a csúcshoz vezet. A képen a csúcskõ látható. Mellette van egy téglából épült jelzés is.
2m sikertelensége után 40 m-en következett néhány qso, míg a közelgõ vihar a tervezettnél korábbi bontásra nem kényszerített. Visszafelé megpróbáltam követni a jelzést. Ennél a kapunál ment be a szõlõbe, utána nyoma veszett.
Rajtam kívül még ez az õzike tartózkodott a szõlõben. Visszafelé ismét a kerítésen átbújva mentem a felfelé "kipróbált" úton.


Nem különösebben érdekes, kilátással nem szolgáló csúcsra sikerült ma inkább egy GPS mint egy jelzett út segítségével feljutni.


Utolsó módosítás: 2008-08-23 21:55

(6 megtekintés)