Három a Magyar igazság :)

Benkõ Ferenc, HA4BF - 2008-08-30
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4BF


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-001 - Csóványos (Börzsöny, 938 m ASL); QRA: JN97LW37, 10 pont, HAFF-004


Mint a cím is mutatja, harmadik nekifutásra sikerült aktiválni a Csóványost. Szép kiránduló idõ volt, és a busz is közlekedett. Felfelé útvonalunk: autóval Királyrét, busszal Nagy Hideg-hegy, piros jelzés, Csóványos. Lefelé a piros háromszög, majd a piros jelzés mentén (néha mellette) haladtunk egészen Királyrét-ig.


A busz menetrend az érdeklõdõknek.
A Nagy Hideg-hegyen megkerestük a geoládát, majd indultunk tovább.
Na itt kellett volna a piros helyett a piros háromszöget választani. Visszafelé ezt tettük, és kimaradt a fel-le-fel-le-fel... bár kicsit hosszabb az út.
Irány a csúcs...
Az aktiválást 2m-en kezdtem kevés sikerrel, majd kipróbáltam a dipólt 7 megára inV alakban. Ez elsõ próbálkozásra nem akart sikerülni amíg be nem írtam magam a sotawatch-ba. Utoljára jött a 14 mega... Összesítve: 2m fm 2 qso, 2m ssb 1 qso, 40m ssb 12 qso, 20m ssb 10 qso.
Lefelé 10km feletti útra kellett készülnünk...
Szerencsére érik a vadmálna. Kár, hogy nagyon tüskés :)
Lefelé kicsit könnyebben ment a séta...


Aki a felfelé útvonalnak hasonlót választ, egy jó tanács. A kocsit az Aranykapu étterem parkolójában hagyja, mert amúgy 600 Ft-al kevesebb és egy tapasztalattal gazdagabb lesz. Ugyanis az ingyen van, ha a buszt igénybe veszik. Sajnos a csúcsról kilátás csak a geodéziai toronyból lenne, de nem akartunk az amúgy is nagyszámú körbe tartozni aki a tiltás ellenére felmegy. Lentrõl pedig az URH nem igazán megy, viszont a 2*10m-es dipól jól vizsgázott, így valószínûleg a következõ aktiválásokra is magammal viszem.


Utolsó módosítás: 2008-09-01 11:20