Ölberg

ha2vr, HA2VR - 2008-09-27
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Mai délután egy újabb közeli csúcs meglátogatására nyílt lehetõségem. A délutáni induláskor az Ölbergre (DM/NW-003) illetve a mellette lévõ NW-014-es Margarethenhöhe csúcsra esett a választás.


Az autópályáról szépen látható volt a csúcs, amelynek tetején akkor még csak egy magas adótorony látszott. A hegy lábánál lévõ parkolóból indultam. Rengetegen voltak, szinte alig lehetett helyet találni. A parkoló a Margarethenhöhen van, amely az NW-014-es SOTA azonosító.
Közvetlen a parkoló mellõl indul az út fel a csúcsra, amely igazán nincs messze, légvonalban kb. 700 m, a szintkülönbség 140 m körül van. Szép kényelmes sétával jutottam fel a csúcsra kb. egy fél óra alatt a kanyargós és nem megerõltetõen emelkedõ szerpentinen.
Az úton több helyen ápolt és jó állapotban lévõ pihenõket alakítottak ki a fáradt vándoroknak.
Fennt egy étterem foglalja el a teljes csúcsot, egy szikláról illetve az étterem teraszáról pazar kilátásban gyönyörködhetünk DK-tõl egészen É-ig. Az étterem, a kilátóként szolgáló szikla tele, így néhány méterrel alacsonyabban találtam az erdõben egy kis helyet az aktiválásra. Köszönet a magyar qso-kért (HA2RX, HA3NU, HA5TI, HA0IT). Mellettük több angol állomás is került a logba. Bár elég mostoha volt a fák közötti hely, viszonylag jó riportokat kaptam 40m-en, ahol alig találtam olyan frekvenciát az RTTY verseny miatt, ahol hívhattam.


Visszafelé a parkoló mellett építettem újra az állomást és aktiváltam az NW-014-es csúcsot. Ez utóbbi valamilyen kivétel lehet a német programban, mert a mellette emelkedõ 641 m-es csúcs tövében van. Kellemes napsütés, kiváló kiránduló idõ - kár lett volna kihagyni.


Utolsó módosítás: 2008-09-28 11:15