Bakonyi túra - Papod

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2008-10-08
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-004 - Papod (Bakony, 644 m ASL); QRA: JN87WE23, 4 pont


Beterveztem egy 3-napos bakonyi túrát több csúcs meghódítására. Sajnos a délelőtti aktiválásból nem lett semmi - pedig az Őreg-Futónéval (KD-007) szerettem volna kezdeni. Ahogy bandukoltam át a lőtéren, elém állt két katona és udvarisan visszatanácsolt. (Pont erre a napra volt mindenféle éleslövészet betervezve. Ennek lefolyását - nagy hangzavar - a papodi-hegyen kiválóan megtapasztaltam. A Grippenek és a helikopácsok átrepülése időszakában alig hallottam a rádiót.) Átmentem Hárskútra. A falu szélén a kocsit leraktam, majd irány a hegy.


Viszonylag könnyű, de hosszú gyaloglás fel a hegyre, kb 1.5 óra. Csak az utolsó párszáz méter volt csak kicsit meredekebb. Az erdő szélén még volt túristajelzés és szép kilátás, majd beérve az erdőbe semmi jelzés vagy 50 percig, majd közvetlenül a tető előtt már ismét volt. (De itt már nem is volt rá szükség.) A tető egy kb. 40x60m-es viszonylag sík terep, tűzrakóhelyekkel, körülötte minden irányban fák. A kilátás tehát nulla.
A tetőn keresztbe simán fel tudtam állítani a 80/40m-es dipólt. A háromszögelési pont köré kialakítottam a qth-mat, s mehetett a forgalmazás. Fél óra alatt 24 qso jött össze nyolc országból. Sajnos magyar állomás nem volt köztük, pedig 2m-en is próbálkoztam egy ideig.


Rádiózás szempontjából - mind RH, mind URH vonatkozásban - a hely jónak tűnik, továbbá ideális családi főzőcskéhez is, de látnivaló szempontjából semmit sem ér a hegy. (ld. HA4FY tavalyi felvételét a felhőkről.)


Utolsó módosítás: 2008-10-14 09:26

(17 megtekintés)