Sonnwendstein, OE/NO-027

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2008-10-26
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC

A 4-napos hosszú hétvégét párommal a Semmering környékén töltöttük. Vittem a rádiót is, hátha lesz alkalmam néhány csúcsot meghódítani. A családi programok, térképhiány, feledékenység miatt, megtetézve technikai problémákkal, sajnos csak Sonnwendsteinrõl, az OE/NO-27 csúcsról tudtam forgalmazni. (Tavaly õsszel Gáborék (HA1DTQ, HA2VR és HA5CQZ) már jártak arrafelé, s beszámolót is írtak róla, ezért én nem akarom a szót szaporítani, de azért néhány képet felteszek.)


Hogy ne essek kísértésbe, az ÖMV semmeringi parkolójából indultam, egyenesen a csúcsnak. (Háttérben a Sonnwendstein, rajta a TV- adótorony.)
A Semmering - Sonnwendstein - Maria-Schutz-i elágazás. Itt még kellemes volt a séta, bár ahogy haladtam felfelé, úgy kellett a rajtam lévõ ruhák mennyiségét csökkenteni.
A kilátás menet közben is gyönyörû volt. (A köd terjedése. Induláskor csak ez a hegy - a sorban sz elsõ - volt tiszta. Az összes többi hegys kb. 500m és 1100m között teljesen ködben. Egyébként végig a négy nap ez volt a jellemzõ.
A köd csak a délutáni órákra oszlott fel. Már ahol...
A QTH-t a kápolna alatt lévõ kis, eléggé lejtõs tisztáson alakítottam ki. Nem volt nagy aktivitás. Összesen 24 qso-t csináltam 40m-en. Magyar állomás sajnos nem volt köztük. Kétszer is hallottam valaki(ke)t, de nem voltak eléggé kitartóak és a többiek rendszerint kinyomták õket. (Hiába kértem többször is, hogy "only ha".)


Visszafelé menet szándékosan elkerültem az Erzkogelt és a Hirschenkogelt, hogy ne idegesítsem magam azon, hogy nálam / rajtam a 14kg-os cucc és mégsem tudok rádiózni. (Mindenesetre az XYL számára nagyon emlékezetes lett ez a csúcshódítás. Szerintem Õ sem fog többet velem ilyen túrára eljönni.) Utólag kielemezve a helyzetet inkább olyan csúcsra kellett volna mennem, amely még nem volt meghódítva (pl.: Pinkenkogel, Stuhlek). A rádiózáson kívül is még sok látnivalót hagytam ott. El is döntöttem, hogy még visszatérek. (Egyébként a szállodában a személyzet egy része magyar.)


Utolsó módosítás: 2011-02-19 18:49

(2 megtekintés)