Königsberg - OE/BL-019

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2008-10-21
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ

Hosszú kihagyás után újra bakancsot húztam: a cél a Lajta-hegység - és egyben Ausztria - legalacsonyabb SOTA csúcsa.


Az A4 (Budapest-Bécs) autópályáról Neusiedl/Parndorf-nál kell Eisenstadt (Kismarton) felé lefordulni. A csúcs Winden am See-től nyugatra fekszik, a képen a baloldali pukli. Windenbe beérve az első utcán (Brucker str.) kell jobbra fordulni. Az aszfaltos út egy völgyben vezet fel. Az www.austrianmap.at oldalon lehet jól használható térképeket találni.
A hegység nyugati oldala gyakorlótér, a gerincig lehet feljönni kocsival. Balra egy tisztáson lehet parkolni.
A sárgával határolt rész a gyakorlótér. A 11-es pontnál parkoltam, onnan nem egész 2 km gyalog a csúcs egy kavicsos erdei úton. Az út a gyakorlótér határán halad, időnként száguldozó katonai gk-kra lehet számítani.
A völgy túloldalán, katonai területen fekvő Zeilerberg, a tetején egy lokátorral.
Ősz van.
A csúcs egy nagy sziklán van, az erdei úttól balra. A sziklát lehet látni az útról és egy sárga jelzés is vezet fel. A képen a magassági pont. A koordinátái: N 47°58'19.5", E 16°44'25.2".
Szép a kilátás a Fertő-tó felé.
Naplemente a csúcsról. 40m-en dolgoztam egy jó félórát, aztán 2m-en találtam magyar állomásokat (tnx HG2OF, HA1WP, HA1DBJ). A legnagyobb áthidalt távolság 2m-en majdnem 100 km volt, amivel - tekintve, hogy kézirádióval voltam - meg voltam elégedve.


Mire összepakoltam teljesen besötétedett, a Hold sem volt fenn. Lebotorkáltam az úthoz, és a ragyogóan tiszta, csillagos ég alatt sétáltam vissza a kocsihoz.


Utolsó módosítás: 2008-11-01 08:19

(1 megtekintés)