Télen a Nagy-Kevélyen

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2008-12-27
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-018 - Nagy-Kevély (Pilis, 534 m ASL); QRA: JN97LO89, 2 pont, HAFF-004


A gyönyörû napsütéses idõt nem lehetett kihagyni egy kis kirándulás céljából. Ha meg már túrázunk, akkor vigyünk egy rádiót is magunkkal. Szerencsére az éjszakai fagy és a nulla fokos hõmérséklet megtette a jótékony hatását. Gyakorlatilag sártaposás nélkül fel lehetett jutni a csúcsra.


Pilisborosjenõ ÉNY-i végétõl támadtuk meg a hegyet. Nem mértem az idõt mennyi alatt értünk fel, de sokáig tartott és elég nehéz - jó közepes - út volt fölfelé. (Mint kiderült a település közepétõl északi irányba könnyebb - bár még hosszabb - lett volna a feljutás.)
Gyakorlatilag végig ilyen 1-2 cm-es havas, lefagyott úton mentünk fel. (Ez itt még az egyenletesebb rész volt.)
A csúcstól lejjebb vagy 3-400m-re, egy kis tisztáson árválkodott egy magyar zászló. Állapotából ítélve nem olyan túl régen állíthatták fel.
A 80/40-es dipólt viszonylag könnyen tudtam telepíteni a csúcson.
Az üzemelés körülményére az elõbbi idill már nem volt jellemzõ. (Szerencsére megúsztam nagyobb zsibbadás és izomláz nélkül, hi.) Itt még a logper "pihen".
A jó idõ nemcsak a túrázókat, hanem a siklóernyõsöket is kicsalta a szabadba. A HHH hegy fölött legalább 20 színes ernyõs "röpködött". (Szbad szemmel jobban lehetett látni.)


Szerencsére, így az év vége felé nincs túl sok verseny az éterben, így a szombat délután ellenére viszonylag kényelmesen lehetett gyártani a QSO-kat 40m-en (26 QSO). Sajnos 80-en csak egy legény - Joe, HA2EOJ - volt talpon. (Bár a QRP aktivitás miatt csak 3562 kHz fölött találtam helyet.) Szombat lévén és talán még a fõváros közelségének is köszönhetõen nem potyára vittem magammal a 144/432-es logpert. Összesen 7 HA QSO sikerült 2m-en FM-ben. Az egyre jobban ereszkedõ sötét miatt az SSB-t már nem kíséreltem meg. Viszont Bp és környékének éjszakai fénybe borult látképe felejthetetlen képpel zárta a napi kirándulásunkat.


Utolsó módosítás: 2008-12-28 19:06

(5 megtekintés)