Nagy-Hárs-hegy

Feri, HA7UL - 2009-01-10
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-025 - Nagy-Hárs-hegy (Budapest, 454 m ASL); QRA: JN97LM48, 1 pont, HAFF-015


Sajnos sikeresen kitöröltem a 08.-i János-hegyi és 09.-i Iharosi képeket. Pedig csodás volt a kilátás János-hegyrõl. De sebaj, majd legközelebb. Kései reggelit követõen elindultam, hogy 9MCQ Pisti KM-003-ba tervezett kirándulását megcsípjem. Nagy-Hárs-hegy volt a leg egyszerûbb választás. Közel van, aránylag könnyû feljutni.


A hegy aljában már majdnem tavasz van. Hó csak elvétve virít a kiszáradt avarban.
Ketten haladtunk, én és a néma árnyékom a gyönyörû napsütésben. Nem mondhatom el, hogy árnyéka sem lennék önmagamnak. :-) 7SZA Mihály segítségével felkerültem a SOTAWach-ra és hamar elkezdtem a QSO-zást. Kiderült, nem egyedül gondoltam, hogy ma ki kell ruccanni.
Fenn a csúcson már megmaradt a hó. Szép látvány volt a ritkás erdõt beborító fehérség. És itt bújt meg HA8LKM/P aki éppen 80 méteren osztott. És miközben üdvözöltük egymást, megszólalt 9MCQ/P is. Köszönöm az S2S QSO-t!
Már bontásnál készült a kép. Eltöltöttünk egy kellemes órát a hegyen és közben sokat beszélgettünk. Ma megint tanultam valamit. A 80 méteres dipol nagyon ment. Nem csoda, hisz kb. 15 méteren volt a betáplálás. Nagyon egyszerû és nagyszerû megoldást láttam a telepítésre. :-)


Segítettem a bontásban, utána együtt sétáltunk le a parkolóba autóinkhoz. A sávból már jól ismertük egymást, de személyesen még sosem találkoztunk. Remélem máskor is sikerül összefutnom amatõr társaimmal személyesen is. Köszönöm az összeköttetéseket.


Utolsó módosítás: 2009-01-10 18:17