Nagy-Kopasz KM-014

Feri, HA7UL - 2009-01-17
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-014 - Nagy-Kopasz (Nagykovácsi, 559 m ASL); QRA: JN97KN32, 2 pont, HAFF-015


Szombat reggel még eszembe jutott, miért ne vinném magammal a kis IC-202-t is? Rájöttem. Azért mert az elõzõ este összekészített kis csomagomba sehogy sem fért el még az + az akku. Lemondtam tehát a CW/SSB munkáról erre a hétvégére.


Leparkoltam a Telki felé vezetõ úton az 5-ös Km után. A tábla jelzése alapján 3.6 Km séta várt rám.
Az út zúzott kõvel borított /néhol igen kijárt/ kényelmes szekérút. Az alsó részen néhol 100%-ban jéggel borítva. Nem tudtam még ki kerülni sem.
Sûrûn követték egymást a kaptatók. És semmi látnivaló úgy 2 Km en át. Úgy 160m-t kellett emelkedni, hogy az elsõ igazán érdekes területet elérjem. A Tarnai pihenõ már szép kilátást engedett a köd határig.
Itt el idõztem pár percet. Minden irányban szép volt a látvány.
Nagyon kellemes menetben 1 óra alatt értem a csúcsra. Elõször kipakoltam és a bot antennával csináltam néhány összeköttetést. Aztán jött a HB9CV próbája. SWR 1:1,2 alatt! Kezdetben 3W.
Néhány QSO után felmentem a kilátóba és onnan folytattam. Nagy volt az aktivitás. Sikerült kivárni 9MCQ/P Pistit KD009 bõl és 4GGQ/P Gábort ill. 4FY/P Jánost KM007 bõl.
Nagyon kellemes másfél órát töltöttem el a hegyen. Sokan érdeklõdtek, hogy vajon mit csinálok? Még olyan is volt aki tudta, hogy rádióamatõr lennék, de azt hitte rókavadász vagyok! Sokkal jobb mint a többi, pl.: idõjárás vizsgáló, galamb megfigyelõ. :-))))
A kilátóból sem lehetett túl messzire látni, de így is nagy élmény volt.
Idõrõl-idõre átbukott a hegyen egy-egy felhõ ami eltakarta a napot. De ekkor sem volt hideg, csak olyan zord volt minden.
A lefelé úton sok helyen, a déli fekvésû lejtõkön sárban csúszkáltam. Máshol jégen. A keresztnél most is megálltam kicsit. Szép volt a táj.


Talán jobb, hogy nem hallottam a figyelmeztetéseket az erdei utakról. A tetthelyen pedig már nem fordultam vissza. Nagyon kellemesen töltöttem a szombatot. Köszönöm az aktivitást mindenkinek.


Utolsó módosítás: 2009-01-17 19:32

(1 megtekintés)