Séta a Hosszú-hegyen és vaddisznókkal a Bölcsõ-hegyen

Feri, HA7UL - 2009-01-31
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-022 - Hosszú-hegy (Pilisszántó, 489 m ASL); QRA: JN97KQ80, 1 pont, HAFF-004
  KM-012 - Bölcső-hegy (Lajosforrás, 587 m ASL); QRA: JN97LQ75, 2 pont, HAFF-004


Az egész heti fekvés után mozogni vágytam már. Kicsit túl vállaltam, de nagyon kellemes nap volt.


Az erdei út elején leparkoltam és kényelmes sétával nekivágtam a havazásnak. Az idõ ezzel együtt kellemes volt. Az út eleje könnyen és jól járható volt.
A Z jelzésen haladtam. A favágók dolgoztak csak, ezen kívül semmi nesz.
Az út egyre szûkebb és mélyebb lett. A hó eltakarta az avart, viszont az alatt még sár volt.
A csúcs mellett tovább mentem a jelzésen, mert semmi kilátást nem találtam. A következõ kisebb csúcsról lehetett volna fotózni, de csak a nagy szürkeség volt mindenhol.
Vissza fordultam és a jelzésrõl letérve egy szekérúton mentem a csúcshoz. Gyorsan sikerült az aktiválás. Összepakoltam és irány az autó.
A Bölcsõ-hegyet a nehezebbik oldalról közelítettem meg. A kocsit a kiskovácsi-i kórház mögött tettem le az erdõszélen. Innen indultam a P+ jelzésen.
A tábla jelezte, hogy nem lesz könnyû dolgom. Igaza lett. A hó foltok itt is komoly sarat takartak. Sok helyen komolyan gondolkodóba estem, menjek-e tovább?
A Holdvilág-árokban mentem a Karolina-árokig, közben megcsodáltam a barlang bejáratát is. A fotók az árokból készültek. Néhol ijesztõ a hatás.
Rossz útra tértem a csúcs elõtt. A térképen P négyzetet ki szerettem volna hagyni, de nem tudtam, mert nem találtam. Helyette P + volt. Így azon csúszkáltam fel.
Jóval hosszabbra sikerült a feljutás mint számítottam. De végül fel jutottam és eldöntöttem, hogy arra még egyszer nem megyek!
Gyorsan sikerült az aktiválás, sõt egy S2S QSO is összejött. HG4UK/P Zsolt megvárta míg felérek.


Itt aztán kifogyott a memória a telefonomból. Elindultam a Z háromszögön vissza. Rossz helyen tértem le és így a lehetõ leghosszabb utat sikerült megtalálnom. Több mint 9 Km volt lefelé. De az elsõ élõlények megjelentek. Egy vaddisznó csorda útjába kerültem. Szerencsére kicsinyeik nem voltak így nem foglalkoztak velem. Bár én, egy nagy árkon átdõlt fa mellé húzódtam, ha kell, kimászok és nincs gond! :-))) 2 órás gyaloglás után értem vissza a kocsihoz. Fárasztó, de nagyon kellemes napot töltöttem a Pilisben. Köszönet érte a QSO partnereimnek is. Legközelebb újra ott leszünk minden kilóméterkõnél!


Utolsó módosítás: 2009-02-09 08:15

(2 megtekintés)