Prédikálószék

Feri, HA7UL - 2009-02-07
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-007 - Prédikálószék (Pilis, 640 m ASL); QRA: JN97LR07, 4 pont, HAFF-004


Elõször lemondtam róla, de mégis sikerült. Késõn tudtam csak indulni, de szerencsére alig volt forgalom.


A Király-Kunyhói Vadászháztól indultam. Kényelmes, tágas parkoló van a kirándulni vágyók számára a Pilisszentlászlót Dömössel összekötõ út szélén.
Amikor indultam, csepergett az esõ. Néhány 100 méter után esett is. De hamar elállt. Mire kiértem a mezõre, ahonnan szét ágaznak az utak, már a nap sütött.
Felbuzdulva a szép idõtõl, és mert még sohasem jártam itt, úgy döntöttem, hogy nem megyek egyenesen a csúcs felé, hanem Dömös felé vettem az irányt az alsó, un. Szegõ Iván útján. Kezdtek elõ tünedezni a Börzsöny csúcsai.
Onnan felmásztam a Sas lapályra és legeltettem a szemeim. Fantasztikus kilátás volt.
Itt elidõztem kicsit, aztán toronyiránt elindultam felfelé. Az erdészeti útat kellett elérnem, amin a tervezett Z+ hez eljutok. A hegymászás nem volt semmi, de élveztem.
Fenn meghallottam, hogy Gyuszi 2VR/P éppen egy hegyen van, úgyhogy a sok turistától kicsit visszahúzódva gyorsan telepítettem a cuccot egy kidõlt fára. Sikerült is az S2S QSO Gyuszival is és Zsolttal 4UK/P vel is. Gyorsan ment az aktiválás, de hiányoltuk a régi ismerõsöket. Lehet, hogy õk is be voltak fogva mint Feri 4BF??? Õ a Soroksári TESCO parkolójából hívott meg.
Sajnos fenn nem csináltam képeket. Elõször gyorsan kellett települni, de gondoltam majd a végén. A vége viszont még kapkodósabb lett mint az eleje. Már hátamon a zsákom, zsákomban a cuccom, mikor meghallottam Lacit 7UG-t. Sikerült a teleszkóppal megcsinálni. Mint aki jól végezte dolgát, indultam, amikor István 5TI is megszólalt. Nos Õ már nem hallott meg. Zsákot le, HB9CV-t ki, összehozni a kézivel, és végül sikerült. Köszi a türelmet.
A lejutás gyorsan ment. 35 perc alatt voltam a kocsinál. De még azért a vadászháznál megcsodáltam a kis tavat. Kellemes lehet itt üldögélni nyáron.


Köszönöm az aktivitást mindenkinek. Legközelebb megint ott leszünk minden kilóméterkõnél!


Utolsó módosítás: 2009-02-07 19:43

(3 megtekintés)