Igazi tél a Hármashatárhegyen

Bischof István, HA5TI - 2009-02-18
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-021 - Hármashatár-hegy (Budapest, 495 m ASL); QRA: JN97LN93, 1 pont, HAFF-015


A csodás idõnek nem tudtam ellenállni, a munka várhat, mondtam magamban. Kicsit késõn, de nagy elhatározással indultam: HHH és Nagy-Hárshegy! A HHH-ra az Udvarházig autóval mentem.


Az autóból kiszállva az elsõ emelkedõ. A sorompó nyitva volt , egy szép új Nissant éppen tesztelt a gazdája, hogy fel tud e menni a meredek, havas útszakaszon.
Az elsõ kaptató után már látszott is a cél. A nyomok nem csak gyalogosoktól, szánkósoktól, bringásoktól származik, sajnos autónyom is volt köztük. A hó kb. 20cm-es porhó.
Itt vertem tanyát, a 8m-es bot rögzítése nem volt egyszerû, az erõs szél több alkalommal eldöntötte az árbocot. ( a bontáskor lefektettem a hóba az antennát, érdekes módon G4OBK szinte ugyanazzal a térerõvel jött, mint addig)
A szokásos állomás. A dobozon a felirat egy cipõmárkáé, nem ilyen típussal jöttem ( mármint autóval ). A HA8KN féle billentyû az új aranyozott kontaktusokkal jól vizsgázott, az eddigi hibázásoknak nyoma sincsen.
Balra a János hegy, KM-019, a jobboldali pukli meg a Nagy-Hárshegy, KM-025. A fotó készítésének pillanatában még az volt a terv, hogy megyek a Nagy-Hárshegyre.
A csúcsról a sípálya felé indultam lefelé. A tervem az volt, hogy a mountainbikeozásból ismert útvonalon lemegyek Hûvösvölgybe és onnan fel a Nagy-Hárshegyre.
Az út a szépen behavazott erdõn keresztül vezet.
Errõl a csúcsról, ahonnan paplanernyõsök szoktak startolni ( visszatekintve a reptérõl )
így látszott a Nagy-Kevély
a Pilis-tetõ
Nagyszénás, Kutya-hegy, Nagy-Kopasz.
Röviddel naplemente elõtt a Hangár fölötti szintúton.


A néhol térdig érõ porhóban nem volt olyan gyors a haladásom, mint gondoltam. Mire Hûvösvölgybe értem, már besötétedett, ca. másfél órát tartott az utam, így lemondtam a második aktiválásról. Ebben a csodálatos téli idõben nagyon kellemes túra volt a mai. Kitisztult a fejem az elmúlt napok stresszétõl, a tüdõm megtelt finom, friss levegõvel, a mozgás felpezsdítette a vérkeringésemet. Az év minden szakában szép táj még szebbé vált a napsütésben szikrázó hótól. Az idõjárás jelentés nagy havazást mondott Ausztriában. Remélem, kapunk belõle mi is és a hõmérséklet is nulla fok alatt marad, hogy egy pár ilyen havas aktiválás még sikerüljön a következõ napokban.


Utolsó módosítás: 2009-02-18 21:36

(23 megtekintés)