Hóvihar, lefújt aktiválás!

Feri, HA7UL - 2009-02-18
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-014 - Rezi-tető (Rezi, 431 m ASL); QRA: JN86OU93, 1 pont, HAFF-010


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Kora reggel, szikrázó napsütésben és hatalmas tervekkel indultam útnak. A tervek tartalmazták még az ND004 Tátikát és NDV058 NDV059 várakat.


Az elsõ csúcs az útról nézve. A táj valami fantasztikus. Teljesen beleszerettem.
A várhoz egy kb. 50% ban járható út visz Rezi faluból. Ha nem lett volna fagy, még traktorral sem tudtam volna megközelíteni. A látvány megérte a kínlódást. Az útról visszanézve ilyen Rezi.
A vár és a kilátás felülmúlta a várakozásaimat.
Északra Zalaszántó,
Nyugatra Vidornyafok.
32 perc kellett a 4 QSO hoz, de ez csak úgy sikerült, hogy az átjátszóról hívtam állomásokat simplex-re. Gyorsan pakoltam és irány a Rezi-tetõ. Durván fél óra kellett, hogy átérjek. Félútig Rezi felé vissza autóval, majd fel az erdei úton.Nincs kép
Nincs képItt már nem csináltam képeket, mert rohamosan romlott az idõ és inkább az aktiválásra összpontosítottam. Egy vaddisznó meg rám összpontosított, de inaktivitásom meghozta gyümölcsét, ott hagyott. De sajna a szerencse is. Közel 30 perc alatt 2 QSO. Közben azonban elkapott egy hóvihar. Szó szerint menekülnöm kellett a hegyrõl.
Az idõ elmosta a napi terveimet. Haza kullogtam a Hotel be és szomorúan nyaloggattam a sebeimet.Nincs kép


Az aktiválás ugyan nem lett meg, de a környezet megfogott. Ide tuti, hogy visszajövök nyáron. Fantasztikusan szép a táj. Köszönöm a segítséget mindenkinek. Legközelebb megint ott leszünk ................!


Utolsó módosítás: 2009-02-19 20:41

(3 megtekintés)