Túra, Pilisszentlászlóról.

Feri, HA7UL - 2009-03-27
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-011 - Szent László-hegy (Pilis, 590 m ASL); QRA: JN97MR16, 2 pont, HAFF-004
  KM-010 - Urak asztala (Pilis, 594 m ASL); QRA: JN97MS00, 2 pont, HAFF-004


Gyorsan változtak a lehetõségek, így a már rég eltervezett de mindig halogatott útvonalat választottam. Korán indultam és érkeztem Pilisszentlászló elõtti parkolóba. Átnéztem a térképet és úgy döntöttem, inkább a faluból indulok a P,K jelzések közös szakaszán.


Letettem az autót egy kis utcában és nekiindultam.
Rövid séta után a faluban egy vízmosáshoz vezettek a jelek.
Szinte végig, csordogáló erek áztatták az egyébként is laza talajt.
Itt értem ki az erdõbõl és a fáknál már újra el is hagytam az aszfaltot.
Rövid, de annál meredekebb földút visz fel a csúcshoz. A talaj, érdekes módon, ezen a meredek szakaszon is sáros, felázott volt. Többször be kellett menni a fák közé.
Gyorsan települtem és hamar sikerült az aktiválás. Bár nem hallottak rendesen annak ellenére, hogy 15W ment ki és az antenna is ott rezgett ahol kellett. Sajnáltam, hogy 14 megára nem csináltam meg a dipólt.
A következõ csúcs, az Urak asztala. Az elsõ nehézség az átázott talajon az a 95 méteres ereszkedés. Itt eldöntöttem, hogy visszafelé nem mászom meg újra a csúcsot.
Lenn favágók dolgoztak és igen elcsodálkoztak egy horgászbotos turista látványán, de nyilván nem hoztam annyira lázba õket, hogy érdeklõdjenek is. Mindenesetre kis pihenõt tartottak, amíg megbeszélték a dolgot. Az aszfalton én sem találtam semmi érdekeset a csúcsig. Néha ki-ki mentem a nyereg szélére, de még fotózni sem lehetett.
Azon a magaslaton települtem én is mint egy héttel korábban 5OT Ottó. Találtam egy 3 lábú fém állványt, ami nagyszerû volt antenna tartónak.
Gyors település és aktiválás. Itt jobban hallottak, ezért sajnos egy összeköttetéssel adós maradtam 5CQZ Zolinak.
Visszafelé még egyszer szemügyre vettem a Szent László hegyet, de nem vitt rá a lélek, hogy visszamenjek.
Nézelõdtem még kicsit, de a fotók nem sikerültek. Szépen látszott a Duna túlpartján a Váci cementmû és a Naszály.
Nincs képA visszaút eseménytelen és érdektelen volt az aszfalton. Sõt a lábaimat is jobban megterhelte mintha erdei úton mentem volna. Örültem, mikor elértem a P, K jelzéseket és letérhettem az útról.


Sikerült kifognom egy gyönyörû napot. Az aktiválás jól sikerült. Köszönet a partner állomásoknak az aktivitásért. Várom a következõ alkalmat. Addig is ott leszünk ...... !


Utolsó módosítás: 2009-04-02 21:10

(3 megtekintés)