Iharos HA5SIK és VK9GMW árnyékában

Bischof István, HA5TI - 2009-04-05
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, HA5OT, HG8LMQ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-029 - Iharos (Biatorbágy, 334 m ASL); QRA: JN97KK19, 1 pont


HA5SIK és VK9GMW vadászata közben kell egy kis pihenés. Vilmossal és Ottóval úgy döntöttünk,hogy egy közeli, könnyen elérhetõ csúcsot aktiválunk, hogy este még meg tudjuk hallgatni az ISS átvonulását.


Parkolás, zsákok a hátra, elemózsia és antenna a kézben. Az út a csúcs felé üres, semmi akadálya az indulásnak.
A csúcsra érés pillanata.
A mászás után, telepítés elõtt egy szusszanás.
HA5OT, Ottó már osztja is a pontokat.
Vili étkezés közben Ottót fotózgatja.
A szokásos RH felállás. Most elhoztam az antenna analizátort, hogy néhány antennakísérletet is végezzek.
A 7MHz-re méretezett inv. vee antenna a 12m-es speider boton.
Az eredmény.
Jééééééééé, ott benn beszél valaki.....
A sebtében 17m-re épített delta loop antenna tövében Ottó és Vilmos éppen DX -el. Partner HG5XA, aki arra figyelmeztetett bennünket, hogy egy hong-kongi állomás válaszolgat, de sajnos akkor mi már nem hallottunk õt. ( IC7000, 10W, delta loop...... )
Aztán Ottónak alacsony az Iharos, így próbál emelni az antennán. A "kísérõszöveg" nem tõlünk származik. ( mielõtt valaki félreértené :-) )
Az elsõ és az utolsó QSO is S2S qso lett. Kezdõdött HA7UL/P, Ferivel, aki a Zuppa tetõn pirította vörösre bõrét, amíg a felérkezésünkre várt. A legvégén 7MHz SSB-n sikerült egy S2S QSO S59Z/P-vel az S5/JA-051 csúcsról. Közeben meg kb. 30 QSO a megszokott SOTA-vadász állomásokkal. Volt pár új , eddig még soha nem logolt QSO is. Az SPDX ellenére lehetett rádiózni 7.032-n, és a 7100-7200-as tartomány is nagyon jól használhatóvá vált, hogy eltûntek a broadcast állomások.


Hazafelé igyekezve az éhség nagyobb volt, mint az ISS átvonulásának megfigyelése. Éhségünket a Budaörsön a Rózsa utcában található Fenyõ étteremben csillapítottuk. Tárkonyos vadraguleves, babgulyás, vörösboros aszalt szilvás libacomb, borjúszelet , görög saláta , sztrapacska füstölt csülökkel, friss lila hagymával és sok sok folyadék pótolta az elvesztett kalóriát. A nagyon ízletes, bõ adagok , a kellemes beszélgetés a rádiózásról, a mai nap élményeinek felelevenítése hamar feledtette a nagy nagy eseményt. Majdnem 3 órát ücsörögtünk a vendéglõben. Kellemes, koranyári idõ, szikrázó napsütés, friss levegõ, jó terjedés, sok-sok ellenállomás majd egy jó vacsora a testmozgás után. Így összegezhetõ a mai nap.


Utolsó módosítás: 2009-04-06 19:50

(9 megtekintés)