Meleg-hegy

Feri, HA7UL - 2009-04-10
Ajánlott turistatérkép: 19. Velencei hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-034 - Meleg-hegy (Nadap, 351 m ASL); QRA: JN97HG11, 1 pont


Hirtelen jött ötlettõl vezérelve, korán reggel kaptam a cuccom és irány Nadap. Nadap és Lovasberény közti útról a Koo jelzésen gondoltam ki az utat. A sorompónál épp a favágók gyülekeztek, és úgy megörültek nekem, hogy vagy 2-300 métert elvittek a kocsijukon. Persze érdekelte õket, hogy ha egyszer nem muszáj, akkor minek megyek ilyen korán az erdõbe. Mondtam, hogy muszáj, így nem firtatták tovább.


Az S jelzésnél elváltunk egymástól és mindenki ment a maga útján.
A nyereg elõtt hirtelen egy rövid aszfalt csík termett elõttem.
Sikeresen vettem az akadályt és a jelzésrõl lekanyarodva, egy erdészeti úton mentem az objektumig.
Volt itt minden, amit csak szem-száj kívánhat. De szerencsére nem volt zavar.
A csúcskõre települtem, mert nem találtam a kerítésen kívül olyan helyet, ahol kényelmesen elfértem volna, belûre pedig nem akartam menni.
Kellemes 2 órát töltöttem fenn. Jól jöttek 7 megán az állomások. 10 még valahogy, de 14 en csak HA5WG sikerült. Pedig az antenna jó helyen rezgett és kiment 10 W.
Bontás után gyorsan haladtam lefelé. Ez egy nagyon könnyen elérhetõ csúcs. Sajnos a kilátás sem az igazi. Egy helyen kilátni Lovasberény felé, ill. a csúcs alól a tóra. Ha a lombok kifejlõdnek még ennyi sem lesz.
Néhány kisebb itatónak itt ragadt víznyerõ hely mellett, 20 perc alatt elértem az autót.


Örülök, hogy idén ismét eljöttem ide és, hogy most másik irányból. Ez talán még jobb mint a másik oldal. Köszönet az aktivitásért. Kellemes idõ, 63 QSO, ebbõl 3 S2S és 5 HA állomás. Holnap a Pilis van tervben. Addig is ott leszünk....... !


Utolsó módosítás: 2009-04-10 15:55

(7 megtekintés)