"Gyí te Ráró" Avagy mozgalmas szombat a Pilisben.

Feri, HA7UL - 2009-04-11
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-049 - Ráró-hegy (Pilisszentlélek, 486 m ASL); QRA: JN97JR98, 1 pont, HAFF-004
  KM-005 - Dobogó-kő (Pilis, 700 m ASL); QRA: JN97KR72, 6 pont, HAFF-004
  KM-022 - Hosszú-hegy (Pilisszántó, 489 m ASL); QRA: JN97KQ80, 1 pont, HAFF-004


Egy könnyû napot terveztem, ami a 3 csúcs ellenére is sikerült. Az eredeti tervekben csak 2 csúcs szerepelt, de a Dobogó-kõ adta magát útközben. Sõt, ha nem kellett volna haza sietnem, még a Nagy-Hárs hegyet is aktiváltam volna.


A cél, a Pilisszentlélek felé vezetõ bekötõ útról.
Útközben megálltam megcsodálni a kolostor romjait.
Kellemes kirándulóhely ez a környékbelieknek. Felfelé még üres volt, de lefelé már zsongott a környék.
A Z jelzésen indultam. Majd a P és Z közös szakaszán tartottam a cél felé. Itt voltak rövidebb kaptatók, de pont kellemesek. :-) És a végén újra a Z jelzésen értem el a csúcsot. Kicsit kószáltam, de nem találtam semmi csúcskõnek nézhetõ dolgot.
Egy kivágott fa csonkjára települtem és hamarosan sikerült is az aktiválás.
Közel 2 óra aktivitás után bontottam és indultam lefelé. Ilyen Pilisszentlélek a hegyrõl. Kb. 25 perc alatt elértem az autót és irány a Hosszú-hegy.
De meggondoltam magam és gyorsan felszaladtam Dobogó-kõre. A 48-as emlékmû melletti padra települtem, mert a jó idõ miatt szinte minden egyéb el volt foglalva. Sokan töltötték a szabadidejüket a jó levegõn. Itt majdnem 1 óra kellett, hogy elfogyjanak az állomások. Indultam tovább.
A már megszokott helyen, a nyergen parkoltam a Z jelzésnél. Ugyanarra indultam mint a télen, de most letértem az jelzésrõl és az erdõben haladtam inkább.
Itt hagytam el a jelzést és jobbra az erdészeti úton haladtam, majd arról megint jobbra egy egészen elhanyagolt erdei úton a csúcsig.
A csúcskõre települtem, mint télen. Most a bokor, amihez a botot kikötöttem mér haragudott rám és össze-vissza karmolt. Itt kicsivel több mint egy órát töltöttem. Kaptam a telefont, hogy egyéb dolgaim is vannak még ma, tehát irány haza.
A csúcs alatt valamivel egy kis dagonyázó hely a vaddisznóknak. Több helyen annyira vastag az avar, hogy alatta még nedves-sáros a föld.


Igazán mozgalmas napot sikerült összehoznom. Összességében 148 QSO ebbõl 6 S2S !!! Köszönöm az aktivitást mindenkinek. Most jön a sonka, tojás, aztán a jövõ héten újra kezdjük. Addig is ott leszünk ....... !!!


Utolsó módosítás: 2009-04-12 08:52

(10 megtekintés)