Nagy Gete

Feri, HA7UL - 2009-04-13
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-016 - Nagy Gete (Gerecse, 457 m ASL); QRA: JN97IR10, 1 pont


A tegnapi sonka - tojás elég volt. Nem bírtam magammal, indulni kellett. Még jó, hogy tegnap este nézegettem, merre kellene menni. A Nagy Gete árválkodott magában, a közvetlen közelében semmi mászható. Ne szomorkodjon, gondoltam. Irány a csúcs!


Miután bejártam a szántó földeket a GPS-em miatt, megérkeztem Csolnokra. A betervezett utca végén egy, a térképemen nem szereplõ foci pálya volt. Itt hagytam a kocsit.
A pálya mellett a motorosok kijártak egy klassz kis ösvényt egészen a K jelzésig. Ez sokat rövidített az egyébként sem megerõltetõ túrán.
Viszont a K jelzésig, szinte végig a motorizált forgalomhoz volt mérve a kaptató. Azért jól esett!!!
A keresztnél megpihentem és megnéztem az FM sávot, mit lehet hallani. HG7JAL és HA7YO egybõl válaszolt. Gondoltam ez igen jó lesz, ha már innen így szólok!
Még egy kis emelkedõ és már a csúcson kapkodtam a levegõt.
Ennyi maradt a csúcskõbõl. Itt nem is lehetett tábort verni, úgyhogy keresgéltem egy kicsit.
Találtam egy kis tisztást úgy 3-4 méterre a turistaúttól, de elzárva, úgyhogy nem zavartuk egymást. Kényelmesen fekve tudtam rádiózni. A bogarak még alhattak, mert nem nagyon zavartak ma. Hamar sikerült az aktiválás, de 2 óra kellett, hogy elfogyjanak az állomások.
A déli harangszó már úton talált lefelé. Onnan lentrõl hallottam. Kb 30 percre volt az autó. Hazafelé már a jó úton jöttem!!


Gyönyörû volt a hely és az idõ. Délben már egymásba értek a turisták a hegyen. Ennyi embert rég láttam egyszerre izzadni. :-) Végeredmény: 82 QSO, ebbõl 1 GMA és 2 SOTA S2S QSO. Sajnos csak 6 HA állomást tudtam a LOG-ba írni. Legközelebb jobban igyekszem :-))) Addig is ott leszünk ...... !!!


Utolsó módosítás: 2009-04-13 17:19

(6 megtekintés)