Csobáncon, a siklóernyõsök Mekkájában.

Borbély Zoltán, HA3HK - 2009-04-11
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA3HK, HA3LV, HG3FLA


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-030 - Csobánc (Gyulakeszi, 375 m ASL); QRA: JN86SU09, 1 pont, HAFF-010


Ezen a hétvégén a barátainkkal kiegészített családi túrát terveztünk valamilyen szép helyre, így esett a választás a Csobáncra. Az idõjárás is kedvezett nekünk, szép napsütésben volt részünk egész nap, amit éreztünk is másnap a bõrünkön. Autóinkat Gyulakeszi keleti szélében, a szöllõskertek tövében hagytuk, és innét gyalog indultunk a csúcs bevételére. A "Z-" jelet követtük, mely késöbb a "ZL" jelre változott. Nagyot nem lehet tévedni, mert a cél folyamatosan látszik. Nagyon kényelmes 40 perces sétával el is értük célunkat.


Autóink itt árválkodtak visszatértünkig.
Ennél a pontnál (térkép szerint: Rossztemplom), jobbra kell menni. Én szóltam is idõben, de nem hallgattak rám. Messze nem is jutottunk, mert az egyik helybeli borospince tulajdonosa meghívott bennünket borkóstolóra nyomban.
Koccintás után útbaigazított bennünket, és indultunk tovább. Itt szeretnén megköszönni Horváth Istvánnak és családjának a barátságos fogadtatást. Tényleg nagyon finom bora van, köszönjük.
Útunkat folytatva ez a látvány tárult elénk, oda kell felmenni.
A levegõt sûrûn szedve araszoltunk egyre feljebb.
Így fest a közelben lévõ Szent-György hegy(KD-022).
Már csak méterek választanak el és fent vagyunk a csúcson.
A tisztás közepén lévõ pihenõ optimális QTH-nak bizonyult, így gyorsan berendezkedtünk.
Volt aki napozott, aki sörözött, és aki rádiózott (is).
A beharangozott idõre sikerült is QRV- lenni, és jöttek szépen sorban az állomások... A végére kolléganõm, Szilvi is kedvet kapott a rádiózáshoz.
A túlhajszolt akku 60 QSO után letolta a gatyáját, így bejelentettük, hogy vége, kezdõdhet a várva várt szalonnasütés. És most jött a feketeleves: Kiderült, hogy az elõzõ nap nagy gonddal megvásárolt kolozsvári szalonna otthon maradt...
Azért éhen nem maradtunk, HTP fõnökeink elõrukkoltak egyéb hazaival.
Majd elindultunk kiegészítõ tevékenységünket gyakorolni, geoládát keresni. Volt is nagy fogás! Háromból kettõt megtaláltunk.
Mindig ezt szoktuk tenni miután az akku lemerül. Nagy segitségünkre volt Krisztián túrista GPS-e.
Idõ közben kiderült, hogy a siklóernyõsök Mekkájába jöttünk rádiózni. Egyre többen és többen lettek, így órákon keresztül a "gálájukban" gyönyörködtünk. Ilyen közelrõl még nem is láttuk õket. Nagy élmény volt nekünk.
Irigykedve néztük õket...
Útban lefelé még betértünk elõzõ vendéglátónk fiához Istvánhoz egy-két pohár igazi pincehideg borra. Köszönjük, jól esett!
Míg mi a pincében voltunk, a "fiatalok" így szórakoztak. De hát érthetõ, a jövõ hónapban lesz az esküvõjük. És hogy még pletyizzek egy kicsit, én leszek ám a NÁSZNAGY. Ezt a megtiszteltetést..!
Még egy pillantás vissza a csúcsra. Hát nem gyönyörû?
Gyors látogatást tettünk még egy badacsonyi pincében, ahol szintén mennyei volt a hegy leve. Köszönjük Krisztián!
Aranyásóink munkában. Meg van a második is!
És így fest Magyarország legnagyobb IOTA aktivátora a szárazföldön, RIG-je mellett. Igaz barátunk HA3HP Tibor.
Mire haza értünk kertünk virágai is kivirultak. Kivirágzott a tulipánfánk.
Hogy az a "piszok szalonna" se ússza meg, ekkora tüzet raktunk a Yagi-m tövében.
Aztán jól megsütöttük, és mind megettük. Hi...
Még hírt szeretnék adni róla, hogy idõ közben megszületett HA3HP barátom kislánya Anett, alias Manóka. Majd meglátjátok milyen nagy IOTA-s, vagy SOTA-s lesz õ...


Hosszú nap volt, mivel 14 órát voltunk úton, de élményekben a leggazdagabb. Sajnos magyar összeköttetés nagyon kevés volt, de most csak erre futotta. (HA7UG, HA3FZ, HA3HP) Most már ideje lenne belopni magunkat a terjedésfelelõs szívébe is...


Utolsó módosítás: 2009-04-20 09:01

(34 megtekintés)