Nyerges-hegy

Feri, HA7UL - 2009-04-18
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-015 - Nyerges-hegy (Pilis, 558 m ASL); QRA: JN97MR62, 2 pont, HAFF-004


Gyönyörû idõt jósolt a meteorológia. Ilyenkor nem lehet a négy fal közt maradni. Beterveztem tehát egy, aránylag könnyû túrát. KM-015 és KM-017 volt a cél.


A tervek szerint, Szentendre Cseresznyés utca végén /252 szám./ tettem le az autót egy kisebb tisztáson. Itt még komoly pára volt, ezért magamra vettem egy kiskabátot is. Az S jelzésen indultam neki.
Az út könnyen és jól járható.
Áttekinthetõ információ a környékrõl. Sajnos a turista jelzés felfestése sok helyen hiányos.
Egy helyen kellett csak vacillálnom, hogy merre is menjek, mert az út elkanyarodott, jelzés pedig semmi, de a józan ész szerint nem az utat követtem, hanem egy ösvényen haladtam tovább. Késõbb kiderült jól gondoltam. Itt kaptam lencse végre az utánam, a hegyre felkúszó felhõ tömeget.
De ugyanitt érkezett a hegyrõl lefelé is egy adag! Nem sok jóval kecsegtetett, de nem gondoltam meg magam.
A kilátás a gerincrõl ezen a szinten volt minden irányba.
A csúcs elõtt már sütött a nap, de ezt kevéssé élveztem, mert nem sokkal ez elõtt egy rossz lépésnél kifordult a térdem. Itt az utolsó 100-150 méter kb 30 percbe telt.
A csúcskõ meglett hamar. Kerestem egy kidõlt fát és arra települtem.
Itt le is tudtam ülni úgy, hogy a fájós lábam ki tudtam nyújtani. Még így sem volt túl kényelmes. 2 és fél órát töltöttem odafenn. 74 QSO ebbõl 7 HA állomás és 1 S2S QSO.
Ez idõ alatt eldõlt, hogy sajnos nem tudok tovább menni. Bontottam és elindultam lefelé.
Ez a kép ugyan onnan van, ahonnan felfelé csak felhõ volt látható. Délutánra szépen kitisztult a környék. Kb. kétszer annyi idõ kellett míg lesántikáltam, mint felfelé.


A balesetem ellenére jól sikerült az aktiválás. Nagyon köszönöm a QSO-kat. Most egy kis pihenõre lesz szûkség, de már tervezek valami könnyû sétás aktiválást a jövõ hétre.De addig is ott leszünk ....!


Utolsó módosítás: 2009-04-20 08:37

(3 megtekintés)