Gyógytúra.

Feri, HA7UL - 2009-04-25
Ajánlott turistatérkép: Gödöllői dombság térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-031 - Bajtemetés (Pécel, 316 m ASL); QRA: JN97QL64, 1 pont, (HAFF-018)
  KM-028 - Margita (Szada, 344 m ASL); QRA: JN97PP94, 1 pont, HAFF-018


Sok keresztbe szervezés után egy könnyû túrát választottam Péntek este. A lábam még nem az igazi, ezért nem akartam sokat gyalogolni. Bajtemetés és a Margita megfelelõnek tûnt.


Megálltam az emlékparknál kicsit nézelõdni. Olyan korán volt, hogy még sehol egy lélek sem.
A kocsit letettem egy bekerített és szigorúan õrzött terület elõtt. Szóltam a biztonsági õrnek, hogy vigyázzon rá és elindultam a közeli cél felé.
Az elsõ kanyar után már látszott a cél. Nem gondoltam, hogy itt is egy végtelenségig lepusztult katonai objektumot találok.
Biztosan fel lehetne használni valami jó dologra még most is! Kár érte.
Ennek a bunkernak a tetejét választottam QTH nak. A dipól is kifért és kissé a széltõl is védve voltam.
Be fészkeltem magam ebbe a beton "valamibe". Jónak bizonyult. Annak ellenére, hogy csak az alap rádióval dolgoztam /2W/ nagyon jöttek.
2 órás aktivitás után bontottam és indultam a következõ csúcs felé. Útközben találkoztam 5AOE amatõr társsal, aki éppen felfelé igyekezett, kezében a kis rádiójával. Sajnos QSO-t nem csináltunk.
A P3 jelzésen indultam a Margitára. A laza, homokos talaj könnyen adja meg magát az idõjárásnak, és készül a szurdok.
Eseménytelen, kellemes sétával értem fel a csúcsra. A geodéziai torony tövében van kis tisztás, ide települtem.
Kihasználtam a betontuskó lehetõségét. Szûkös, de kényelmes állóhelyem lett. A nagy melegben kellemes volt a torony árnyéka. Itt is 2 órát töltöttem. Sajnos nem sikerült a személyes találkozás HG7SZL Ferivel. Ígérte, hogy jönnek, de talán hamar feladtam.


Elsõ alkalommal települtem 2W-al, igaz most is kényszerbõl. Meglepett, hogy mennyien hallottak. Igaz, sokat jelentett, hogy sikerült az antennát jó helyzetbe hozni. Végül is 6 S2S QSO született. Jól sikerült nap volt. Készülök a következõ hétvégén a KM001 re. De addig is ott leszünk ..... !!!


Utolsó módosítás: 2009-04-26 11:10

(23 megtekintés)