Templom-hegy

Feri, HA7UL - 2009-05-12
Ajánlott turistatérkép: 15. Mecsek térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-007 - Templom-hegy (Mecseknádasd, 472 m ASL); QRA: JN96FF21, 1 pont, HAFF-024


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Kölesden volt feladatom, ezért ismét a Mecsek lett kiszemelve. De régóta szemeztem már a szomszéd várral is. Most hát felkerestem! A várról képet nem csináltam, mert mire megtaláltam, már csak azon járt az eszem, hogy aktiválni tudjam. Mire végeztem, meg sötét lett.


A 6-os út mellett épp, hogy 2 autónyi kis hely van a K jelzés keresztezésénél. Itt egy tábla jelzi az utat a túloldalon még 9Km -re levõ vendégházig.
Ahogy elértem a K+ jelzést, kellemes mezõ rabolt magának helyet az erdõbõl. A K és K+ jelzésen haladtam, míg a K jelzés el nem indult felfelé.
Kellemesen emelkedett az út. Balra egy nagy mezõ, jobbra az erdõ.
Ahol az út beér az erdõbe, még kb 300m-t kell a K jelzésen menni és miután a bal oldalon megszûnnek a vízelvezetõ mély völgyek, kettéválik az út. Itt kell letérni a jelzésrõl és balra tovább az erdei úton.
Errõl már csak közvetlenül a csúcs alatt kell jobbra felkanyarodni. Az út nagyon jó állapotban van, könnyen járható.
A tetõn komoly fakitermelés folyik. Most épp senki nem volt a környéken, így kényelmesen helyezkedhettem el a kivágott fatörzsekre.
45 QSO, ebbõl 2 S2S és 4 HA állomás sikerült 1 és negyed óra alatt. Mivel nem nagyon hallottak, így hamar bontottam és indultam haza.
A lefelé úton egy helyen gyönyörû kilátás van egészen a Dombori partokig.


A szerdai aktiválást elmosta az esõ, de majd legközelebb bepótolom. Kellemes idõben csodálatos környezetben telt ez a két nap. Köszönet az aktivitásért.


Utolsó módosítás: 2009-05-13 17:31

(3 megtekintés)