Zápolca HA/ND-012

Borbély Zoltán, HA3HK - 2009-05-09
Ajánlott turistatérkép: 28. Zala Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA3HK, HG3FLA


Érintett SOTA csúcsok:
  - (, m ASL); QRA: , pont, HAFF-


Célunkat a 61-es fõútvonalon közelítettük meg. Iharosberényt nyugati irányba elhagyva 2Km megtétele után balra kanyarodtunk le egy erdészeti útra. Innét a csúcskõ kb 5 Km mélyen található egy gyönyörû fenyveserdõ mellett a sûrûben. Eltévedni nem lehet, csak a "S-,illetve a Z-" turista jelzést kell követni.


Ennél a jelzésnél kell lefordulni balra a 61-es útról Pogányszentpéter elött.
A csúcskõ a magasles mögötti "dzsindzsásban" található.
Mi a közvetlen szomszédságában lévõ piknikezõ helyet választottuk, de itt is komoly gondjaink voltak a moszkítókkal.
Totális szélcsend volt, így a zászló nem lobogott, fogni kellett a fotózás kedvéért.
A szokásos 2 órát töltöttük a csúcs aktiválásával. Nem ment valami fényesen, 71 QSO jött össze. Ebbõl magyar a HA7UG és HA3HP. Köszönöm fiuk.
QTH-nkat ilyen szép bükkös szegélyezte.
Ekkor virágzott az akác is.
No meg ez a gyönyörû sárga virágú cserje, aminek a nevét a mai napig nem tudtuk beazonosítani, és tele volt vele az erdõ.
Útunkat Kaszó-pusztára folytattuk megnézni az egykori Czinege birtokot.
Én ugyan nem vagyok herceg, de azért ittam belõle. Hi.
Aztán megnéztük az erdei kisvasút gyöngyszemét, a jó öreg gõzmozdonyt, aki igen sokat tudna mesélni a múltról. Állítólag Hofi Géza nevezte el Karácsonynak.
Még egy gyors erõpróba, de sikertelenül, mert le volt heggesztve...
Böhönyén még megálltunk megnézni a német-magyar katonatemetõt, amely a 61 és a 68-as fõútak keresztezõdésében található. Példásan gondozott, mindenkinek ajánlom a megtekintését.


Egy eredménaes kirándulás volt, ahol messze távol jártunk a a nagyvilág zajától, és egész nap szinte csak a madarakatt hallgattuk gyönyörû környezetben.Zápolcáról nincs jó kilátás ugyan, de helyenként szépen látszanak a zalai dombok, és vadregényes út vezet hozzá. Kaszó-pusztán fél napot is el lehetne tölteni, kiépített séta és kerékpárutak hálózzák be az egészet. Csendben haladva sok vadon élõ álattal találkozhatunk. Hûséges segítõmnek HA3HP-nek szerettem volna ajándékba hozni egy FEKETE VIPERÁT, de állítólag tíz évente jó ha látnak egy-egy példányt belõlük. ( Tibi most így jártál, de ami késik nem múlik... )


Utolsó módosítás: 2009-05-24 11:29

(147 megtekintés)