Óház kilátó - Köszegi hg

Gyuri, HA1WD - 2009-06-01
Ajánlott turistatérkép: 13. Kőszegi hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA1WD


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Hétfö késö délután indultam Szombathelröl. Köszegen a Szabó hegy felé kell kanyarodni, majd tovább a Kincs parkolóig. kocsit itt lehet hagyni. Infótáblák találhatók itt a nevezetesebb helyek irányáról, távolságáról.


... aki sétálni szeretne, annak segit ez a tábla..
Jó minöségü aszfaltúton kell gyalogolni kb. 20 percet és letérni (szinte visszafordul az erdei út) jobbra egy erdei útra. Tábla jelezné, ha nem lenne az összes felújitás alatt, csak tartóoszlopok vannak az egész hegyen (télen nem lehetne felújitani??). Egy tisztásnál kell letérni... és a ZÖLD jelzés visz a kilátóhoz.
5-8perc séta az enyhén emelkedö úton és egyszer csak elötünik a fák közül. Fent nincs lehetöség antenna rögzitésére (kézben tartottam a HB9CV-t). A phenö padok viszont egy "gödörben" vannak, nincs semmi kilátás...
..de a kilátóból csodálatos. kb 270 fokot körbelátni. Nyugat felé van takarás. Kicsit párás volt az idö, de igy is 30-40km-t belátható volt.
Felállás a szokásos: FT817 + HB9CV. Csak 2m volt aktiválva. Sáv eleje üres volt. Pozsony, Siófok zaj nélkül vehetö volt, pedig az ellenállomssoknál is max 10W volt.
Kilátóból lenézve ezt láthatjuk:
Vissuafelé kicsit könnyebb a séta.
Parkolónál információs tábla a Köszegi hg-röl.
.. és az Óház kilátóról.


Sáv FM részén két OM állomás beszélgetett Pozsonyból. Majd két helyi állomás került naplózásra és kihalt a sáv. Ekkor R4x-ex rövid hivás és 6 állomás került a LOG-ba. Közönöm a QSO-kat: OM1LY - OM1WM - HA1NBS - HG1RJD - HA2EBE - HA2MC - HA3KG - HA3TFE - HA3EG - HA3NG 73 és remélem legközelebb is találkozunk.


Utolsó módosítás: 2009-06-03 23:42

(59 megtekintés)