Szent Vid hegy - Köszegi hg

Gyuri, HA1WD - 2009-05-10
Ajánlott turistatérkép: 13. Kőszegi hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA1WD


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Vasárnapi kirándulás keretében a rádió is a kocsiba került. Velem község a Köszegi hg lábánál fekszik, nagyon jó, tiszta levegöjü kis falu. Több rendezvény közül is kiemelkedik a GESZTENYEÜNNEP összel, ami nagyok sok látogatót vonz az Alpokaljára Megközelités Szombathely felöl a 87-es úton Köszeg irányába és Lukácsházán kell lekanyarodni balra (tábla jelzi).


Falu föutcájáról már látszik a kápolna piros zsindelyes teteje. Faluból gyalog is fel lehet menni, de mi kocsival mentünk.
Útközben többek között ilyen kép is fogadja a kirándulókat. Az aszfaltút keskeny és nagyon tönkretették a fát szállitó nehéz jármüvek. Egy "T" elágazásnál balra kell fordulni (jobbra Köszegre jutunk), de tábla is jelzi a jó irányt.
Parkolóban lehet hagyni a kocsit és egy erdei út visz a kápolnáig.
Utközben láthatjuk az élni akarás jeleit a köves talajon.
Hamarosan elötünik a kápolna....
.. amely a képen látható. Felújitva, nagyon jó állapotban van. Bemenni sajnos nem lehetett.
A kilátás csak a kápolna elötti területröl lehetséges egy szük sávban. Máshol a magas fák miatt nincs erre lehetöség.
Van egy pihenöhely is kialakitva, itt lett a telepitve az állomás (FT817+HB9CV). Itt van az Országos Kék Túra oszlop is (lehet, nem jól irtam).
Az információs táblát olvasva jobban megismerhetjük a hegy történelmét.


Nagyon nehezen sikeredett az aktiválás. Kb 40 perc alatt jött össze 7 QSO. Átjátszókon is csak 1SU/m válaszolt, SSB-n csak egy S5 állomás CQzott. A környékbeli állomások segitettek ki a "bajból". Köszönöm a QSO-kat: HA1SU/M - HA1NBS - HA1IW/P - HA1YH - S56P - HG1DCR - HA1WP. Remélem, legközelebb is visszahivnak, ha kitelepülök.


Utolsó módosítás: 2009-06-04 22:32

(19 megtekintés)