Egy mozgalmas Hétfõ

Feri, HA7UL - 2009-06-08
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-033 - Nagy-Őr-hegy (Bajna, 362 m ASL); QRA: JN97HP43, 1 pont
  KD-053 - Kőszikla (Epöl, 315 m ASL); QRA: JN97HP95, 1 pont
  KD-023 - Som-berek (Gerecse, 409 m ASL); QRA: JN97GQ63, 1 pont
  KD-032 - Öreg-kő (Bajót, 374 m ASL); QRA: JN97GR84, 1 pont


Terveztem ezt a napot a legutóbbi, Gyermelyi aktiválás óta. Annyira szép a környék, hogy mindenképpen érdemes meglátogatni. Sajnos turista utak nincsnek, csak az Öreg-kõ felé, ott is a barlangok miatt.


Az útról ezt a képet mutatta a hegy reggel fél 8 körül. Hátulról, Gyermely felõl közelítettem a nyaralók, búzatáblák felõl.
Az erdõ és a hegy nem is látszik, csak sejteni lehet a párában. Mire felverekedtem magam a csúcsig, a ruháim átáztak és olyan koszos lettem, hogy majdnem feladtam.
Az egész csúcs ilyen járhatatlan mint a csúcskõ környéke. Találtam egy kisebb szabad területet, ahol legalább a rádiót ki tudtam rakni. Az antenna szinte nem is volt kihúzva.
Szerintem a kidõlt fa helye volt a QTH-m. Több szabad terület nem is volt. Sikeres aktiválás után, hegyen-völgyön keresztül cél a következõ csúcs.
A volt TSz-en keresztül vezet fel út. Egészen az erdõ sarkáig felmentem kocsival. Ezt a hegyet szeretem!
A csúcs alatt települtem és fantasztikus jót rádióztam innen. Ide még vissza kell jönni, csak úgy is! De menni kellett tovább!
A következõ cél: Som-berek. Jól karbantartott de a forgalom elõl elzárt utak vannak az erdõben.
Rátaláltam a vacsorámra is. Kiváló ízû gomba. én rántva szeretem!
Itt is egy kidõlt fára települtem. Hiába kószáltam a csúcson és környékén, nem találtam meg a csúcskövet, ha van egyáltalán. Ez a hely nem vált be. Nagyon gyengén szóltam és hallottam. Mentem is tovább.
Rossz helyen tértem le az útról, mert sehol sem találtam jelzést. Már nem sok hiányzott a csúcsig, mikor hátranéztem. Nos, nem ez volt a jó csúcs! :-)))
Nem sokat tétováztam és máris újraszámoltam az irányt! Egy csodás kis pihenõbe érkeztem a K és a K barlang jelzés keresztezõdésében. Tehát pont az ellenkezõ oldalán a hegynek.
Megszámlálhatatlan lépcsõfok vitt fel a barlangokig és azon túl a csúcsig. /Lefelé jövet találkoztam olyanokkal, akik visszafordultak./ A barlangok szépek és nagyok. A csúcs még szebb és a kilátás is pazar.
Itt társaságom is akadt. Jól el voltunk, amíg egy nagyobb gyík el nem zavarta a kicsit.
Aránylag kényelmes helyet találtam, de az antennát nehéz volt telepíteni. Jól sikerült az aktiválás. Korán végeztem a 4. csúccsal.


Hazafelé még kacérkodtam a KD037-el, ahol a múlt héten voltam, de nem volt elég elszántság bennem. Nagyon eredményes napot zártam. 4 csúcs aktiválás, 148 QSO, 6 S2S és 8 HA hívójel. Köszönet az aktivitásért.


Utolsó módosítás: 2009-06-11 12:24

(13 megtekintés)