Sár-hegy esete este

Mészáros József, HA6OY - 2009-06-09
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-046 - Sár-hegy (Gyöngyös, 500 m ASL); QRA: JN97XT60, 2 pont


Gondoltam, közeli "kicsi, könnyû hegy" belefér munka után. Sokszor jártam a közelében, mindig kisebbnek látszott, mint most. : - ) Tamás fiam csatlakozott hozzám, pedig nincs láda fenn. (( Halló Érintettek! helyezzetek már el egy-egy ládát minden csúcson, ha lehet!))


Gyöngyösön egy lakótelep és a temetõ között a 24-es számú útról indul egy sárga jelzésû túrista út. Elõbb szõlõk, majd hobby-telkek között vezet az út. A szõlõk végéig kocsival mentünk, ez kb. 1Km.
Festékben és lelkesedésben nem volt hiány. A jelzés végig szépen karban van tartva.
Épp megszabadultam a hátizsáktól, ami nagyon jól esett már így a táv 80 százaléka táján. És az új SOTA pólóban riogattam az élõvilágot. Húzós a séta végig. vagyis, rendesen emelkedik az ösvény, ami egyébként jól járható.
Már látszik a cél. Nem mentünk egészen a tornyokig, elõtte egy füves részen 200-as szegekkel ki tudtam pányvázni az antennát. Elõször 2m FM-en cq-ztam. Köszönet a mindig résen lévõknek, pár perc alatt meg lett 5 qso. Utána 80 méteren kezdtem az Rh-t, amit megkönnyített 5TI Pista spotja. Erõs qrn volt, ezért utólag láttam, legalább 1 hívójelet hibásan naplóztam. Ráadásul a LOG-ot egy nappal korábbi dátummal töltöttem fel, ezt korrigálom. Gyorsan elfogytak az állomások, ezért megnyitottam két csúszósaru párt, hogy 40-en is csináljak néhány qso-t.
Az esti aktiválásnál már megszoktam a kb. 40-50%-os qso számot. TV, INTERNET, PUB... kit mi szólít el a rádió mellõl.
Gyorsan lebukott a nap és mivel gurulóköves az út lefelé, lámpánk meg nem volt, pánikszerûen csomagoltunk.


Egy kellemes órácskát töltöttünk fenn és örülök, hogy több hegyi-emberrel is válthattam riportot. A térerõbõl itélve Feri, 7UL! Te már megint lehangoltad a 40m-es antennádat 80-ra : - )) Ide is szeretnék még visszatérni.


Utolsó módosítás: 2009-06-11 22:20

(2 megtekintés)