A Nyugati Végeken

Szabó Mihály, HA7SZA - 2009-06-13
Ajánlott turistatérkép: 18. Soproni hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA, HA1DTQ, HG2ECZ


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-002 - Magas-bérc (Brennbergbánya, 557 m ASL); QRA: JN87FP56, 2 pont, HAFF-041
  ND-001 - Irott-kő (Kőszeg (OE/BL-001), 882 m ASL); QRA: JN87FI24, 8 pont, HAFF-026


Régen esedékes soproni baráti látogatással összekötve aktiváltuk a két, hajdan tilos zónában fekvõ csúcsot. Szombaton a Brennberg-bánya melletti Magas-bérc, vasárnap az Írottkõ volt soron.


Brennberget elhagyva, Hermes után egy új kavicsolt erdei úton hajtottunk András barátom vezetésével felfelé, és amint az erdõbõl a gerincen kiértünk, Ausztriában találtuk magunkat. Azért ez érdekes volt, ha arra gondolok, hogy egykor Sopronba is csak egyeseknek, és határsáv igazolvánnyal volt belépésük.
Végig a hajdani országhatár vonalán bandukolt a társaság a Magas-bérchez, ahol elõször 2m-en próbálkoztam, de nagy némaság volt, még az átjátszókon is. Végül 80m-en sikerült "hazahozni" a csúcsot, köszönet HG1DCI Imre, HA1TO Ernõ, HA8VA Lajos, HA3HK és HA3KHK Zoli és OE4BAB Alex kitüntetõ figyelmének.
Vasárnap ebéd után irány Velem, ahol az elõzetes megbeszélés szerint HA1DTQ Gábor vár bennünket. A nap meglepetése volt HG2ECZ Zsolt és Réka, akik szintén Zalaegerszegrõl csatlakoztak a csapathoz. A kilátó felsõ szintje le volt zárva, ezért Gábor a középsõ erkélyrõl nyomult 2m-en, Zsolt és én a földszinten 80m-en.
Sikerült S2S összeköttetést létesíteni HA9MCQ/P Pistával, aki a Hosszú Vontatón aktivált. HA8LKM/P Gábor, HA7VP Laci, HA1WD Gyuri, HA2ESM Tamás, és HA1LS Szabolcs kerültek még a logba. Nekik is köszönjük a figyelmet. Még egy csoportkép, és indultunk haza, mert bár szép idõ volt, messze volt még a QTH. (HA1DTQ Gábor, YL Zsófi, XYL Erzsi, HG2ECZ Zsolt, XYL Réka, és barátom, András)
Ne felejtsem el bemutatni a kétnapos túra fontos szereplõjét, új társamat a gyalográdiós aktiválásban, a MKARS80 rádiót. A készülék életre keltése HA5CQZ Zoli segítsége nélkül reménytelen volt. Tnx Zoli! Megérte a fáradozást. Antenna félhullámú dipól, invV-ben, horgászboton.


Kellemes idõjárási körülmények közepette, könnyû sétautakon jó társaságban történt aktiválásnál kívánhatunk-e többet?


Utolsó módosítás: 2009-06-15 20:21

(43 megtekintés)